Les Falles 2023 ja són ací!

L’inici de la setmana fallera ha protagonitzat el cap de setmana, especialment dissabte, jornada era encetada al pati de l’espai veïnal, al migdia, per l’associació Obrint Camí. Allí es donaren cita festers i festeres de les tres comissions, familiars, amics i membres de la corporació municipal per assistir a la crema del monument faller que convidava a donar-li la volta al món, segons explicava la presidenta d’Obrint Camí, Dolores Alentado Piera.

A les cinc de la vesprada s’encetà l’arreplegada de les Falleres Majors i la pregonera de 2023 pels carrers del poble, amb les comissions La Font, Convent i Plaça i Natzaré acompanyades per la Colla La Clandestina i l’Agrupació Musical de Pego, en el camí cap a l’acte de Pregó i Crida. El passacarrer finalitzà a la plaça de l’Ajuntament on l’expectació era màxima.


Enguany, un espectacle de llums i música a la façana de l’Ajuntament donà pas al pregó de Rosita Sastre Sala, la pregonera de les Falles 2023, qui va fer un discurs tan emotiu com reivindicatiu. El moment més aplaudit va ser quan reclamà un Museu Faller per tal de preservar la memòria d’unes festes que a Pego compten amb més de 70 anys d’història.

Després de l’acte protocolari de signatura del pregó, va ser el torn del regidor de Falles, Juan José Arbona, i l’alcalde, Enrique Moll. Ambdós ressaltaren el treball que hi ha darrere la setmana fallera i tots els entrebancs que les comissions han hagut de superar en els últims anys.

Per últim, les falleres majors d’enguany convidaren a gaudir de la festa a tots els barris fallers amb la Crida.

L’acte va concloure amb la interpretació de El Fallero per part de l’Agrupació Musical de Pego i una mascletà.

I, el colofó del primer cap de setmana de Falles va ser ahir diumenge, amb el concurs de paelles de la Falla La Font. Al pla de la Font i el passeig Cervantes es donaren cita al voltant de mil cinc-centes persones, entre falles, associacions, filades mores i cristianes, partits polítics, colles, etc., i gaudiren d’una jornada marcada per les temperatures altes i el bon ambient fester. El primer premi del concurs va ser per a la paella preparada per Mari Tere «La Xufa» i “El Mica”.
1127 Visites
Hola!!