Pego se suma a les poblacions amb concentracions a favor d’un referèndum per decidir sobre la continuïtat de la monarquia

Més de mig centenar de persones es concentraren dilluns de vesprada a la Plaça de l’Ajuntament de Pego convocades per l’Assemblea de Pego, Compromís per Pego i Esquerra Pego, amb l’objectiu de demanar un referèndum perquè la ciutadania es pronuncie sobre la continuïtat de la monarquia després de l’anunci d’abdicació, en favor del Príncep Felipe, del Rei Juan Carlos I.
Dilluns va ser un dia important per la història d’Espanya. A les 10.30 del matí el President del Govern anunciava la voluntat del monarca d’abdicar en favor del seu fill, el Príncep Felipe. Hores més tard, passades les 12 del migdia el mateix Rei, Juan Carlos I, explicava en primera persona els motius que l’havien dut a prendre esta decisió en complir 76 anys d’edat. Deixar pas a les noves generacions, més actualitzades i més energètiques, són els eixos principals de la decisió.

Davant la sorpresa de l’anunci, les reaccions van anar produint-se de manera constant des del mateix moment que corria la notícia, a favor i en contra de la continuïtat de la monarquia. En esta última línia de posicionament, minuts després de conèixer-se l’abdicació del Rei nombrosos col•lectius van convocar concentracions a les 20 hores en distintes Places d’Espanya per a demanar un referèndum sobre el model d’Estat i que els espanyols puguen decidir si volen una Monarquia o una República. La convocatòria es va realitzar, principalment a través de les xarxes socials, concretament de Twitter.

A Pego, l’Assemblea de Pego, Compromís per Pego i Esquerra Pego també convocaven eixa concentració a la plaça de l’Ajuntament a les 20h., de dilluns. Hi acudien més de mig centenar de persones.




Ràdio Pego preguntava als convocants de la concentració les raons. Des de Compromís, el seu secretari local, Àngel Oltra, manifestava que “ens demanen si volem que Felip siga Rei o si volem que hi haja rei o que no hi haja rei” i comentava que “només està regulada l’herència després de mort, però ara hi ha un buit legal que intenten arreglar conforme siga i, la millor manera d’arreglar-ho seria fent un referèndum i demanant a la gent que decidisca si vol que Felip VI siga el rei o que siga qui siga o que no siga ningú”.




Des d’Esquerra Pego, el seu portaveu, Saül Ortolà declarava que “esta abdicació representa una continuïtat del que va deixar Franco sobre el testament” i seguia dient que “el que no pot ser és que el cap d’estat continue sent un càrrec hereditari sobre el que no puguem opinar, no puguem votar sobre quina és la persona que representa el cap d’estat”. Criticava que davant el canvi, “PP i PSOE s’ho torne a apanyar una volta més per a tornar a fer una legislació de pensat i fet per a la successió perquè no està previst a la Constitució”. Així mateix, sospiten des d’Esquerra que l’anunci es fa després de les eleccions europees donada la pèrdua de vots dels dos grans partits.

Bastant gent jove va acudir a la concentració a favor d’un referèndum. Ràdio Pego els preguntava per què ho feien. Contestaven que “davant l’abdicació del Rei preferim una República que estar en un estat demòcrata monàrquic”. Estos joves consideren que “no tenim perquè tindre una autoritat que realment no ens representa” i pensen que “el seu paper el pot fer una altra persona”. Per a este jovent la monarquia és una institució amb tints de passat.
943 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!