Matemàtiques, valencià i castellà tots els dies a Primària per al curs 2014/2015

També tindran més anglès. Les classes duraran 45 minuts, hi haurà una sessió setmanal per a reforç de troncals i Cultura valenciana s’impartirà una hora en cinquè. Són les novetats més destacades per al proper curs escolar arrel de l’aplicació de la LOMQE.
La Conselleria d’Educació preveu aplicar el curs que ve, en Educació Primària, la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) establint un nou horari escolar que contempla, almenys, una classe diària de Matemàtiques, Valencià i Castellà. També reforça l’horari d’anglés, que es duplica en els primers cursos, i contempla que la música tindrà una major presència dins de l’Educació Artística.

Això és el que es desprén de la proposta horària elaborada per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, inclosa en l’esborrany de Decret únic que regularà l’ordenació, els currículums, horaris i avaluació de l’Educació Primària, que desenvolupa el que establix el Reial Decret del Ministeri pel qual s’establix el currículum bàsic d’Educació Primària, segons ha informat la Conselleria d’Educació en un comunicat.

L’esborrany de Decret serà abordat en les diferents meses de participació social, a fi que tant organitzacions sindicals com pares, alumnes i organitzacions empresarials titulars de centres privats, puguen realitzar les seues aportacions. També seran sol•licitats els respectius dictàmens al Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, al Consell Jurídic Consultiu (CJC) i a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

Des de l’administració educativa valenciana han recordat que el pròxim curs 2014/15 comença la implantació de la Lomqe pel que la Conselleria d’Educació hi ha redissenyat l’horari lectiu per a assignar el temps que cada alumne rebrà setmanalment de cada assignatura.

Una altra de les principals novetats de l’horari lectiu és la durada de les sessions, que seran totes de 45 minuts, per la qual cosa s’unifica el temps dedicat a totes les matèries. D’esta manera se seguix el model establert pel Ministeri d’Educació per a les comunitats autònomes que són àmbit de la seua gestió.

Així les coses, en Matemàtiques l’horari preveu sis sessions setmanals en Primer, Segon i Tercer, enfront de les cinc que hi havia fins al moment, la qual cosa suposa que els alumnes tindran inclús dos sessions un dia a la setmana, i cinc sessions de Quart a Sisè, és a dir una classe diària d’esta matèria.

Tant en Castellà com en Valencià, la distribució serà de cinc sessions setmanals en tots els cursos enfront de les quatre que es donaven fins al moment, per la qual cosa també els alumnes rebran una classe setmanal d’ambdós matèries.

Anglés s’impartirà en tres sessions setmanals durant tota l’etapa, és a dir de Primer a Sisè, per la qual cosa es duplica la seua presència horària en primer i segon enfront de l’horari del curs 2013/14.

Al contrari, en Educació Física els alumnes rebran menys sessions en els primers cursos, en concret dos classes setmanals de Primer a Quart, i s’incrementarà la càrrega lectiva d’esta matèria en Cinquè i Sisè, modificant l’estructura horària, que evolucionarà de menys a més.

Pel que fa a les noves assignatures de Ciències Naturals i Ciències Socials s’impartiran en dos sessions setmanals cada una d’elles, de la mateixa manera que Religió o Valors socials i cívics.

Una altra de les novetats incloses en l’horari de Primària constituïx la sessió setmanal de què els centres podran disposar durant els cursos de Quart i Sisè. Esta sessió podrà ser utilitzada fonamentalment per a reforçar algunes de les competències en matèries troncals en què els alumnes tinguen pitjors resultats, després de detectar les debilitats dels alumnes en l’avaluació intermèdia de Tercer, que es realitza al finalitzar este curs.

La nova assignatura Cultura valenciana, s’impartirà en cinquè de Primària i la seua presència serà d’una classe setmanal en este curs. Es tracta d’introduir així un contingut que “done a conéixer els alumnes valencians elements del ric Patrimoni cultural, material i immaterial de la Comunitat Valenciana i també el patrimoni natural i humà”, expliquen des de la Conselleria.

El contingut de l’assignatura tractarà aspectes que formen part “de l’ADN cultural del poble valencià amb temes com les festes tradicionals com els Moros i Cristians, esports autòctons com la pilota valenciana, jocs tradicionals com el sambori, música tradicional valenciana, així com qüestions sobre geografia, demografia i gastronomia”, apunten des de la Conselleria.

D’altra banda, hi haurà una major presència de la Música dins de l’Educació Artística. L’assignatura mantindrà el mateix pes que fins ara, impartint-se en tres sessions setmanals de Primer a Quart i dos sessions en Cinquè i Sisè però a més es realitzarà una discriminació positiva a favor de la música, amb la qual cosa s’incrementa el pes d’esta part de l’assignatura. Cal recordar que l’Educació Artística es composa de dos parts, educació musical i educació plàstica i visual.
963 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!