Pego presenta hui el Festival de les Arts Escèniques a Fitur per a promocionar el Carnestoltes

Com dèiem dilluns passat, Pego està present a la Fira de Turisme de Madrid i la promoció del municipi enguany se centra en el Festival d’Arts Escèniques, l’aposta de l’actual equip de govern per a revitalitzar el Carnestoltes, i la gastronomia local. Hi ha una comitiva pegolina a IFEMA encapçalada per l’alcalde, Enrique Moll, que té prevista una sèrie de reunions amb altres municipis i entitats de dins i fora d’Espanya, per a afermar el projecte carnavalesc, entre d’altres.

En aquest sentit, el regidor de Turisme, Ricardo Sendra, ha manifestat que “Fitur és una oportunitat excel·lent per a donar-nos a conéixer». L’edil pensa que «el Festival d’Arts escèniques i la gastronomia són dos ganxos importants perquè la gent tinga ganes de visitar-nos i puga descobrir altres virtuts del nostre municipi, com són el nostre parc natural, les nostres muntanyes, el nostre nucli urbà, la nostra gent, en definitiva la nostra manera de ser”.
La comitiva pegolina, a més d’una representació política, inclou també dos restauradors local, els restaurants Rafel i Zorrilla, que representen i promocionen aquests dies a Madrid la riquesa de la cuina local. Ahir protagonitzaren un Showcooking, en el qual presentaren algunes de les delícies gastronòmiques que es pot gaudir a Pego: la crosta, el figatell i les coques escaldades.

Tant Rafel Frau, del restaurant Rafel, com els germans Pepa i Jose Dominguis, del Zorrilla, oferiren ahir dimecres tot un espectacle culinari en el qual parlaren dels secrets de les delícies autòctones de la cuina pegolina.

El plat fort va ser l’arròs amb crosta. Als presents els va sorprendre la “interessant mescla entre ou i arròs” que s’aconsegueix per a confeccionar el plat més preuat pels pegolins i pegolines. Rafel Frau va comentar que “És un plat que sorprén perquè pocs s’esperen que els dos ingredients quallen tan bé”.

A més de presentar l’arròs amb crosta, el figatell i la coca escaldada, els tres restauradors parlaren de la rica gastronomia de Pego, bressol de grans xefs com Evarist Miralles, Bocuse d’Or 2011; Jordi Morera, reconegut per la seua participació en diferents programes de televisió; o Sergio Martínez, qui ha treballat amb cuiners com Martín Berasategui. L’alcalde ha manifestat al respecte que “Som un municipi en què estimem el bon menjar, entenem que estar al voltant d’una taula amb la família o amics és un ritual que ens van inculcar àvies, avis, mares i pares, i és una cosa que no volem perdre”.

El segon plat fort de Pego en Fitur és de caràcter festiu. El consistori vol donar a conéixer, fora de la nostra comarca i de la Comunitat, el Carnestoltes i la seua pedra angular; el Festival d’Arts Escèniques, una aposta per a revitalitzar aquesta coneguda festa. La comitiva pegolina, en la qual també estan presents els regidors Ricardo Sendra, Laura Castellà i Alicia Siscar, presentarà hui la renovada imatge del Carnestoltes de Pego amb el Festival d’Arts Escèniques com a bandera. Un espectacle que ompli els carrers pegolins de música, color i creativitat, que ha quedat plasmat en un vídeo promocional a projectar hui a Fitur.
2653 Visites
Hola!!