El Mig Any torna a Pego amb novetats

La Junta Coordinadora de Moros i Cristians ho té tot enllestit per a recuperar la celebració del Mig Any el pròxim cap de setmana a Pego. Aquest matí la Junta ha emés un comunicat en el qual recorda que els Moros i Cristians (MMiCC) de Pego van encetar una nova etapa en la seua història el Mig Any del 2020, quan es va presentar el que anava ser capità, Vicent Miralles Bèrnia, de la Filà Almogàvers. Un Mig Any que pretenia posar en relleu la música i fer molt més participatius els actes, amb activitats per a tots els públics i un concert de música festera.

En passar aquell Mig Any va vindre la pandèmia i tot va quedar paralitzat, fins i tot al capitania. “Ara -diu la presidenta de la Junta, Núria Gómez, és el moment de reprendre-ho tot, en el punt que ho vam deixar”.

Amb aquesta finalitat, els Moros i Cristians han preparat un programa per al Mig Any que se celebrarà el cap de setmana pròxim i inclou un concert de música festera molt especial. El divendres, dia 27, l’acte tindrà lloc a les 20.30 h l’acte al Teatre Municipal i en ell s’’estrenarà una peça l’audiovisual titulada “La Renaixença de la Festa”, una repassada a la Festa de 2022, amb la intenció d’exposar al públic cada acte, els seus orígens i la seua motivació. I en el que, a més a més, es compta amb la col·laboració dels 13 caps de filà i el Capità 2020-2023, Vicent Miralles Bèrnia.

En finalitzar es donarà pas a un concert comentat amb intenció pedagògica. Les mantenidores explicaran al públic assistent les característiques de cada peça, així com la idiosincràsia de les composicions de la música festera i la seua història. El concert serà interpretat per l’Agrupació Musical de Pego, sota la batuta del seu director, Miquel Nadal Bonet, i inclou obres del Patrimoni Fester Local. L’acte serà gratuït, limitat fins a completar l’aforament.

El dissabte 28 de gener la festa començarà a les 11 del matí amb tallers participatius per als més menuts i les més menudes, on podran confeccionar-se escuts, espases i pintar-se la cara per preparar-se per a la batalla. D’altra banda, s’obrirà el desfilòdrom per a poder marxar a ritme de pasdoble, marxes mores i cristianes i assajar a fer de caps d’esquadra i figures vàries per a desfilar. El desfilòdrom estarà amenitzat per dues agrupacions musicals, una de Planes i la xaranga local Contracant. Així des de les 11 fins les 13 hores tot estarà pensat per fer gaudir la xicalla i les famílies.

A partir de la una els adults prendran el relleu en els desfilòdrom , a ritme de música festera. Tot acompanyat per una barra popular a càrrec de la pre-capitana del 2024, la filà Al-Hagamba Muza. La plaça del Mercat i el desfilòdrom estaran en marxa fins a les tres de la vesprada.

La programació es reprendrà de nou a les set de la vesprada, amb les entradetes. Aquest any com a novetat, dos seran els punts on el públic podrà gaudir de les arrancades de totes les filades: La plaça del Mercat i el Pla de la Font. L’objectiu de la Junta Coordinadora no és una altre que donar més espectacle al poble i els nuclis principals on es concentra la restauració i l’oci nocturn del municipi.

La filà capitana, Almogàvers, arrancarà a les set des de la plaça del Mercat, mentre que al Pla de la Font començaran a les 20.00. En ambdues ocasions el bàndol cristià obrirà el recorregut, seguit del bàndol moro.

 

859 Visites
Hola!!