Víctor Climent i Reies Vicens, candidats en les primàries a encapçalar la llista de Compromís Pego

Des de l’agrupació s’ha informat de la posada en marxa del procés de primàries obert a tota la ciutadania per tal de definir la llista de la candidatura a les pròximes eleccions municipals. Procés en el qual Víctor Climent i Reies Vicens s’han postulat com a candidats a ocupar el número 1 de la llista.

Compromís Pego considera les primàries obertes com «una eina fonamental per a la democratització dels partit polítics, per això ho assumim com una obligació». Així doncs, amb este mètode, s’obri a votació de tota la ciutadania l’elecció de la persona que encapçalarà la llista i serà candidata a l’alcaldia, així com l’ordenació de la resta de llocs de la llista.

El procés està obert a tota la ciutadania, tant per a presentar una candidatura com per a inscriure’s al cens de votants. En estos moment ja s’ha tancat el termini per a presentar candidatures i les persones aspirants han de recollir els avals necessaris per a poder validar la seua candidatura fins a divendres 20 de gener. Eixe dia, es faran públiques les candidatures que aspiren a ocupar els llocs de la llista electoral. Però, continuarà obert el termini per a
poder inscriure’s en el cens per a votar fins al 3 de febrer.

ANNA SASTRE NO REPETIRÀ COM A NÚMERO 1

L’actual portaveu de Compromís Pego en la corporació municipal, Anna Sastre, ha anunciat ja, a través de les xarxes socials, que no es presentarà a candidata a l’alcaldia, però, sí com a part de la llista, en aquest procés de primàries. Ha afirmat que la decisió ha sigut molt complicada per a ella i ha manifestat que confia plenament tant en Víctor Climent (regidor en la corporació) com en Reies Vicens (portaveu de l’agrupació local de Compromís), els que s’han postulat per a encapçalar la llista de les municipals i ser candidats a l’alcaldia. Per a Sastre, Pego «necessita un canvi i les pròximes eleccions seran decisives».

Víctor Climent ha manifestat en les xarxes que amb la seua candidatura aspira «a representar a totes aquelles persones que creuen que Pego necessita un canvi, un gir de timó en les polítiques municipals que genere noves expectatives, il·lusions i reptes col·lectius».

Qui desitge votar en les primàries de Compromís haurà d’emplenar un formulari web que es troba en (https://primaries.compromis.net/ en l’apartat Apunta’t), sense necessitat de ser simpatitzant o afiliat al partit. El procés finalitzarà amb la votació de les candidatures entre els dies 8 i 10 de febrer en format online, o l’11 de febrer de forma presencial. Les persones inscrites en el cens de votants rebran les instruccions per conèixer amb més detall la forma de votació.

Al mateix temps que es vota la llista local, els censats podran elegir també la llista electoral autonòmica de la seua circumscripció, la província d’Alacant, en el nostre cas, i la persona candidata a la Presidència de la Generalitat de Compromís.

NOVA SEU PER A LES ELECCIONS

D’altra banda, Compromís per Pego inaugurarà demà divendres, la seua nova seu, amb la presència del portaveu de Compromís a la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana. L’acte inaugural tindrà lloc a les set i mitja de la vesprada al pla de la Font número 6, el que era l’antiga Sabateria la Font.

 

652 Visites
Hola!!