Des d’ahir una exposició parla a la ciutadania de Pego dels ODS i del consum responsable

‘Un camí cap a la sostenibilitat’ és el títol de l’exposició inaugurada ahir dilluns al Centre d’Art del carrer Hospital, amb la qual es pretén apropar els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 a la ciutadania del municipi. La mostra aprofundeix, concretament, en l’objectiu 12, el qual incideix en la producció i el consum responsable.

L’exposició forma part del projecte “In/Sostenible” el qual inclou altres activitats. Diumenge 29 gener a les sis de la vesprada, al Teatre Municipal, es farà un contacontes teatralitzat, titulat “Anem a cercar un tresor”. La finalitat d’aquest és sensibilitzar i conscienciar els xiquets i xiquetes de Pego sobre la necessitat i urgència de canviar els hàbits i la forma de consum per tal de reduir l’impacte humà sobre el planeta Terra.

D’altra banda, s’ha organitzat una activitat didàctica anomenada a “Soc conscient de quin consum faig” per a l’alumnat dels centres educatius de Pego. Inclou reflexions sobre la situació del planeta i l’anàlisi d’alternatives per a realitzar una producció i consum més sostenibles.

Pego acull el projecte “In/Sostenible” dins del marc de l’educació per al desenvolupament i la ciutadania global, que s’ofereix a les entitats locals sòcies del Fons Valencià per la Solidaritat. L’objectiu és sumar esforços i recursos des del municipalisme valencià i la descentralització per a treballar conjuntament per una justícia global.

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis: que són els ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana. Actualment, el Fons compta amb 137 entitats locals valencianes sòcies: 128 ajuntaments i 9 mancomunitats i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i el Salvador, així com en països en situacions d’emergència.

Així mateix, realitza projectes de sensibilització entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general, per un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible.

L’exposició ‘Un camí cap a la sostenibilitat’ es pot visitar al Centre d’Art fins al 30 de gener; en horari de 17 a 20 hores de dimarts a divendres i de 10 a 13 hores els dissabtes.
639 Visites
Hola!!