Art Jove a la Marina ja es pot visitar al Centre d’Art a Pego

Es tracta de la segona edició d’aquesta exposició organitzada per la Xarxa Jove de la Mancomunitat Comarcal de la MArina Alta, i que reuneix obres d’artistes de la comarca de 16 a 30 anys d’edat. Un projecte que compta amb duesvessants: una exposició d’obres d’interior itinerant i una altra d’obres a l’aire lliure.

Quant a l’exposició itinerant, està formada per les obres de 12 artistes de la comarca. Hi ha pintures, escultures, dibuix digital, fotografia i il·lustracions.·lustració. Els autors i autores són Mairen Alejandra Rendón, Miguel Angel Buigues Ros, Mónica Torres, Elena Reduan Bas i Inés Serrat Ferrer, de Xàbia; Laura Carrió Simó i Nelly Carrio Simó, de Pedreguer; Sara Ferrando Junqueras, de Teulada-Moraira; Tardor, de Dénia; Aitor Pérez del Arco, de Calp; i Fernando Olivencia Marín, de la Vall de Laguar. A més de la pegolina Andrea Morell Sirerol.

Pel que fa a les obres d’exterior, el projecte comarcal està format per dos participants en la modalitat de grafiti, Franc Pedro i Joan Moragues, que en el mes de gener faran les seues obres a Gata de Gorgos i Senija, respectivament.

Art jove a la Marina recorrerà diferents localitats de la comarca. A Pego estarà fins a l’11 de febrer. I al mes de febrer passarà a la Seu universitària de Benissa, on romandrà fins que siga traslladada a la Casa de Cultura d’Ondara en el mes de març.

A finals d’abril Art Jove a la Marina serà instal·lada al Casal de la música de Gata de Gorgos. Posteriorment, en el mes de maig, estarà a l’Espai La Senieta de Teulada-Moraira, fins a juliol, mes en què passarà a la Casa de Cultura de Pedreguer. Durant l’agost l’exposició estarà a l’edifici de Joventut a Dénia, i, per últim, en setembre es podrà visitar a Ca Lambert a Xàbia.

Divendres a la inauguració al Centre d’Art de Pego assistiren bona part dels artistes autors de les obres exposades, acompanyats per familiars i amics. També hi havia joves estudiants d’art, així com membres de la Xarxa Jove Marina Alta i les tècniques i el regidor del departament de Joventut de l’Ajuntament de Pego. Aquest últim, Raül Tamarit, va destacar el caràcter vertebrador de la iniciativa.

Entre els presents, estava l’artista pegolina Andrea Morell, amb qui vam parlar sobre les seues obres i projectes.

L’acte va comptar amb un acompanyament musical en directe, la jove pegolina Míriam Tomás Company va interpretar un tema, petit suite, al saxo.

 

982 Visites
Hola!!