Pego pinta el Carnestoltes

Amb l’inici del mes de febrer, mes del Carnestoltes, les regidories de Festes, Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Pego han posat en marxa una campanya d’activitats alternatives perquè l’esperit d’aquesta emblemàtica festa continue viu. “Pego pinta el Carnestoltes” és el lema d’una proposta que inclou 4 activitats amb les xarxes socials institucionals, les de l’Ajuntament i l’Infojove (Instagram i Facebook) i el web de l’Ajuntament com a suport principal.


L’Ajuntament ha preparat propostes per a totes les edats i adaptades a l’actual situació soci-santitària per tal d’alleugerir el parèntesi social que ha paralitzat, especialment el sector de l’oci.


En primer lloc, i així com en edicions anteriors, els centres educatius han sigut convidats a unir-se als Manaments de la Bruixa del Carnestoltes. Aquest personatge, esta vegada, escenificarà la crida mitjançant una representació teatral a càrrec de l’escola municipal de teatre de Pego.

Serà gravada i compartida a través de les xarxes socials a partir del dia 5 de febrer. Així, tots els xiquets de Pego seguiran la mateixa pauta de disfressa als col·legis des del dilluns 8 de febrer amb calcetins desparellats, llaços, corones i flors. Una pauta semblant serà la que la Bruixa donarà també a la població en general, a qui es convidarà a fer servir els balcons com a escenari participatiu.


A més, també s’ofereix dues activitats d’oci educatiu que permetran mantenir la dinàmica festiva des del 5 fins el 20 de febrer. En primer lloc, el 8 i el 15 de febrer es durà a terme un taller per a la realització de disfresses a partir de mascaretes pintades. Els vídeos tutorials seran compartits a les xarxes per al seu visionat fins al 24 de febrer per tal que qualsevol puga seguir-los i fer la seva pròpia creació.


La segona activitat proposta és un taller per aprendre les tècniques bàsiques d’un maquillatge de Carnestoltes i un altre basat en la tècnica per l’envelliment mitjançant la caracterització típica de la Pinyata. Aquestes sessions formatives correran a càrrec de la caracteritzadora local Maite Sever i es duran a terme a través de la plataforma Zoom -en temps real, els dissabtes 13 i 20 de febrer- prèvia inscripció telefònica o per l’Instagram d’Infojove Pego.


D’aquesta manera el poble que ha fet emblema comarcal de la festa pagana des del 1979 manté viva la flama de la festa i aquest any pinta el Carnestoltes. Els participants dels tallers creatius podran presentar les serves obres a concurs popular i això permetrà als veïns i veïnes escollir les obres guanyadores mitjançant votacions a les xarxes. Serà així com s’adjudicarà 4 premis valorats en 50€ cadascun que podran ser validats amb compres en els establiments pertanyents a l’Associació de Comerciants i Professionals de Pego, com a entitat col·laboradora.

 1200 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!