Pego participa en la campanya comarcal “La Mar comença ací”

Una iniciativa per a conscienciar sobre l’impacte en la mar dels abocaments en embornals i barrancs

Pego és un dels 18 municipis, que junt amb 4 clubs rotaris de la comarca s’han unit per a defensar la mar. El pròxim 22 Dia Internacional de l’Aigua, es llançarà un projecte conjunt anomenat “La Mar comença ací”, amb la qual s’espera reduir els residus que arriben a la Mediterrània.


L’acció conjunta suposa la continuació d’un treball iniciat per l’associació d’operadors públics d’aigües (AEOPAS) que, des de fa temps, tracta de conscienciar a la ciutadania que el que ocorre on hi ha embornals i barrancs acaba tenint impacte en la mar.


La idea va sorgir del Club rotary de Xàbia i de seguida es van sumar els altres tres clubs de la comarca: Benissa-Teulada, Calp i Dénia, ja que la preocupació pel Medi Ambient és una de les principals àrees d’interès de Rotary Internacional.


A nivell institucional, la proposta també ha tingut una gran acollida no sols en les poblacions de costa, la qual cosa demostra que les corporacions locals són cada dia més conscients de la importància de l’abocament de residus en el clavegueram, els rius i barrancs.


Hi participen: Alcalalí, Beniarbeig, Benidoleig, Benissa, Calp, Dénia, El Verger, Gata de Gorgos, Lliber, Ondara, Pedreguer, Pego, Poble Nou de Benitatxell, Teulada-Moraira, Xàbia, Xaló i els de les AEATIM de la Xara i Jesús Pobre. O el que és el mateix, tindrà un abast mínim de 165.366 habitants. També compta amb patrocinadors com AEOPAS, Amjasa, el Club Nàutic Jávea , Hidraqua, La Marina de Dénia, Sinma, Solgata, The Isbjorn Collective i Urbaser.


La campanya prendrà forma amb la instal·lació de plaques i pintures prop dels embornals de les zones amb més trànsit per als vianants. Les plaques de metall tenen forma de peix globus i estan dissenyades per l’artista Toni Marí. Aniran acompanyades per un missatge en diversos idiomes: “No tires res, la mar comença ací”.


Altres accions complementàries seran el llançament d’un vídeo divulgatiu, el repartiment de cartells i la implicació de la comunitat educativa impulsant activitats de sensibilització en els col·legis i instituts.


El projecte continuarà al llarg del temps i continuarà obert a la possibilitat de que se sumen més poblacions.

 





720 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!