Pego ha dit adéu a Joaquim Sendra, expresident de la Comunitat de Regants

Als seus 73 anys aquest pegolí afincat a Múrcia ha estat soterrat al seu poble natal després de lluitar contra un càncer de medul•la. Joaquim Sendra va ser directiu de Pascual Hermanos durant tres dècades i va ser un pioner en l’introducció de tècniques innovadores per als cítrics i fruiters en general. Joaquim Sendra Sendra, expresident de la Comunitat de Regants de la marjal Pego-Oliva i exdirectiu de Pascual Hermanos entre 1968 i 1998, ha estat soterrat hui al cementiri municipal de Pego, ha estat a les 11’30 del matí. Sendra, de 73 anys d’edat i pare de 3 fills patia un mieloma, és a dir, un càncer de medul•la, que li va provocar la mort a l’hospital de Lorca, prop de Águilas, localitat murciana on vivia des de feia anys.

La capella ardent ha estat oberta aquest matí al tanatori de Pego per al seu posterior soterrament. Aquest especialista en cítrics va ser director general de fruites i ametllers per al sud de Múrcia i el nord d’Almeria a Pascual Hermanos, firma on va treballar durant tres dècades. Joaquim Sendra Sendra va començar a aplicar tècniques innovadores per a combatre la tristesa dels cítrics en els anys 70. Aquesta malaltia arrasava aquests fruites a tot el País Valencià i la resta de l’Estat Espanyol, i gràcies a aquestos sistemes pioners es va poder remeiar la plaga.

Així mateix, Sendra es va significar com a introductor de tècniques per a millorar les plantacions de raïm de taula. Gran part d’eixos mètodes revolucionaris els va aprendre en viatges a l’estranger que posteriorment va aplicar ací, amb èxit. Després de jubilar-se, en 1998, va participar en conferències i debats en distintes universitats com la Politècnica de València per a aportar el seu testimoni i la seua saviesa pel que fa al món agrícola.
491 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!