Demà es falla el premi del XXXII Certamen Nacional de Pintura “Vila de Pego”

65 obres opten a endur-se aquest consolidat guardó de Pintura que engrossirà la col•lecció del Museu d’Art Contemporani de Pego i que alhora premiarà a l’artista que reba el primer premi amb 6.000 euros. Un any més, i ja van 32, arriba la data en què saber a l’artista que obtindrà el vist-i-plau del jurat del Certamen Nacional de Pintura “Vila de Pego”, un jurat que des de fa anys està composat per prestigiosos professionals de l’art com són Roman de la Calle i Juan Ángel Blasco Carrascosa, crítics d’art, Juan Ramón Garcia Castejón i Horacio Silva Sebastian, pintors. Els quatre es reuneixen demà dissabte al museu d’art de Pego on es concentren, de moment, les 65 obres presentades en 2008.

Quan va començar aquest certamen la mitjana d’obres que es presentava era de al voltant de 200, no obstant, des de fa pocs anys el nombre de presentades ha baixat, i alhora ha augmentat en qualitat, ja que explicava l’animador cultural, Rafel Ruiz, que “actualment les produccions que arriben al “Vila de Pego” són totes bones, a excepció, potser d’unes 10 ó 12”. És per això que el jurat cada vegada ha de filar més prim per poder elegir la peça guanyadora.

Pel trenté aniversari del Certamen Nacional de Pintura “Vila de Pego” el jurat va destacar que “per la solidesa del certamen de pintura vila de Pego, per la diversitat de les obres i per la qualitat d’aquestes, el municipi hauria de tenir un edifici que albergara totes les obres que any rere any van adquirint, creant un Museu d´Art Modern en si mateix i així poder oferir-lo dins el catàleg general de museus que hi ha al País Valencià.” el que implica confirmar, per experts, el prestigi i la qualitat del certamen pegolí de pintura.


604 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!