Amadem denuncia que l’assistència sanitària a la Unitat de Salut Mental de la Marina Alta empitjora

A la mancança d’infrastructures se suma ara la falta de professionals que atenen a tota la comarca, d’un total de 6 en queden 4, dos d’ells per a les poblacions de Calp i Xàbia, els altres dos per a atendre a Dénia i la resta de la Marina Alta. Amadem recomana que els usuaris registren una reclamació simple als seus Centres de Salut perquè conste la situació a les altes instàncies. La Salut Mental a la Marina Alta està condemnada al coma profund. Perquè quan sembla que la qüestió no pot anar pitjor, va i resulta que no és cert, que encara pot empitjorar més. En aquesta situació es veuen les persones que pateixen una malaltia mental, segons les estadístiques al voltant d’un 20% de la població de la comarca. A les mancances d’infrastructures ara s’afegeix la falta de professionals. La darrera denúncia d’Amadem. Ester Escrivà, psicòloga d’Amadem, explicava a Ràdio Pego que “tot ha estat arrel de les queixes rebudes” ja que “alguns familiars han telefonat –a l’Associació- dient que han anat o han cridat a la Unitat de Salut Mental per a demanar cita i els han dit que no poden donar-los-la perquè no tenen psiquiatres suficients”. I és que de 6 psiquiatres a tota la comarca han passat ha tenir-ne 4, dos d’ells treballen a Xàbia i Calp, respectivament, els altres 2 han de cobrir Dénia i la resta de pobles de la comarca.

Davant aquest panorama de professional, Ester Escrivà com a veu d’Amadem, no pot més que asseverar que “tot açò empitjora, si es pot empitjorar més la situació d’este col•lectiu”.

A la Marina Alta el nombre de persones que pateixen algun tipus de malaltia mental no està quantificat oficialment, ja que cada vegada que la Junta de Govern d’Amadem ha preguntat per xifres, mai s’ha donat una resposta clara. Tot i això aquesta associació, basant-se en diferents estadístiques, calcula que a la comarca hi ha al voltant del 20% de la població que pateix algun tipus de malaltia mental, bé siga esquizofrènia, bipolaritat, doble personalitat, ansietat o depressió, malalties, aquestes dos últimes que disparen les xifres.

Al problema que s’ha presentat ara sobre la falta de professionals en l’àrea de Salut Mental –dos d’ells han demanat el trasllat d’àrea de salut per concurs- no hi ha una resposta des dels òrgans competents. I la psicòloga d’Amadem afirma que és “una falta de previsió” perquè ja se sabia que dos psiquiatres havien demanat el trasllat, tot i això “no s’ha fet res per a intentar amortitzar la situació”. Una situació que es veu agrejada per la falta d’informació al voltant de les condicionals laborals que oferirà Marina Salut per als seus contractats.

Des de l’associació Amadem es considera que aquesta situació és insostenible en una societat desenvolupada i és per això que animen a les persones amb malaltia mental a presentar una reclamació en el centre de salut al que habitualment acudeixen per a què hi haja constància de la precarietat de la situació de la salut mental en la Marina Alta i així entre tots aconseguir millorar la atenció de les persones amb malaltia mental. Així mateix, Amadem junt a la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics de Salut Mental han presentat una denúncia a la Síndic de Greuges.

Amadem, junt a d’altres Associacions de tota la comarca estarà present demà a la Fira de les Associacions de Dénia per a donar a conèixer pel que lluiten.
564 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!