Pego estalviarà a l’any al voltant de 26.550€ de llum amb el canvi de lluminàries

Eixa és la previsió feta per la regidoria de Medi Ambient després de comparar la despesa del mes de maig de 2017 i la de maig de 2018 dels sectors ja canviats, Burjó i Plaça Antic Regne de València, per ser els que més consumixen.

El passat 24 de setembre se celebrava a l’Ajuntament de Pego una sessió plenària extraordinària en la que s’aprovava, amb 10 vots a favor de PSPV, Ciutadans de Pego Independents i PP, 3 vots en contra de Compromís per Pego i una abstenció de Volem Pego, tornar a sumar-se a l’Acord Marc de subministrament d’energia elèctrica destinat a les entitats i organismes autònoms adherits a la Central de Contractació de la Diputació Provincial d’Alacant fins el 2020 per un import de 695.042€. El contracte es feia amb Iberdrola amb una tarifa fixa procedent d’energia renovable.

En parlar de l’import, el regidor d’Hisenda comentava que es tracta del màxim i apuntava que «este pot anar a la baixa en funció de l’estalvi energètic que puga generar cada municipi» i, en el cas de Pego se centra en el canvi de lluminàries i, posteriorment, reduir les potències contractades.

Pego va començar amb el canvi de lluminàries en 2017 després de rebre una subvenció de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per un import de 150.000€. Aleshores es van substituir les perilles de vapor de sodi del sector Burjó i del sector de la Plaça Antic Regne de València, atenent que són els sectors que més consumixen.

Per tal de comprovar l’estalvi real que comporta este canvi de sistema d’il·luminació la regidoria de Medi Ambient ha comparat la despesa de consum del mes de maig de 2017 i la del mes de maig de 2018 dels sectors ja canviats, Burjó i Plaça Antic Regne de València. El resultat del canvi de lluminàries ha estat de 1.200,41€/mes al sector Burjó i de 931,89€/mes al sector de la Plaça Antic Regne de València.

Si traslladem eixe estalvi a tot l’any, en el sector Burjó s’estalviarien 15.364,92€ i en el sector de la Plaça Antic Regne de València, 11.182,68€. L’estalvi anual total pel canvi de lluminàries, si se sumen els dos sectors seria per a l’Ajuntament de Pego de 26.547,60€, segons les dades facilitades per Medi Ambient.

El consistori en 2018 ha rebut una segona subvenció de l’IVACE per valor de 150.000€, en la que s’abordarà el canvi de lluminàries en els sectors del Passeig Michel i el sector de Joan Carles I. Esta segona subvenció de l’IVACE es troba actualment en fase de licitació.

1325 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!