Suma recorda que el termini voluntari per a pagar l’IBI i l’IAE finalitza este divendres 5 d’octubre

Per facilitar eixe pagament Suma Gestió Tributària reforça els canals digitals per a pagar des de qualsevol dispositiu mòbil i l’atenció al ciutadà i la ciutadana a través del xat, el telèfon o les xarxes socials.

Este divendres 5 d’octubre finalitza el termini voluntari per a abonar els rebuts de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) i l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE), entre altres tributs municipals, en 139 ajuntaments de la província -tots excepte Alacant i Xàbia-, així com en trenta Comunitats d’Usuaris de l’Aigua.

És per això que Suma, per a facilitar estos tràmits, ha incrementat els seus canals d’atenció a la ciutadania, reforçant el servei telefònic, el nou xat i les xarxes socials.

Mitjans de pagament

Per a abonar els rebuts, els i les contribuents que no els tinguen domiciliats disposen de distints mitjans de pagament. En este sentit, poden fer-ho en les entitats bancàries col·laboradores, directament en les oficines de Suma amb la seua targeta de crèdit, en la web de l’organisme, en els Punts d’Atenció Digital instal·lats en les pròpies oficines o a través del Telèfon d’Atenció al Contribuent.

La web de Suma és un dels canals preferits per la ciutadania, ja que pot realitzar còmodament totes les seues gestions sense horaris, sense esperes, sense necessitat de desplaçar-se i des de qualsevol dispositiu. Concretament, els tràmits online que més s’han incrementat respecte al mateix període de l’any anterior són els pagaments amb targeta (un 40%) i la descàrrega de rebuts (un 38%).

Per a facilitar l’accés a la Seu Electrònica, Suma posa a disposició dels usuaris i les usuàries SumAcademy, una plataforma de videotutorials elaborats pel propi personal de l’organisme on s’explica pas a pas i de forma senzilla com realitzar els distints tràmits. El canal alberga, a més de vídeos en castellà i valencià, continguts en anglés, francés i alemany. Com a novetat, també s’ha integrat el llenguatge de signes.

Atenció als contribuents estrangers

A fi d’optimitzar la gestió i el pagament dels tributs locals als ciutadans i les ciutadanes d’altres països que tenen algun immoble a la província, Suma disposa d’un Departament d’Atenció a Estrangers que oferix els seus serveis en castellà, valencià, anglés, francés, alemany i rus, tant per telèfon com presencialment.

Així mateix, la web de Suma, on es poden efectuar directament els pagaments, obtindre duplicats de rebuts i realitzar domiciliacions bancàries, entre altres gestions, també està disponible en anglés.

1405 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!