Acció Urgent dóna un desfibrilador a la Policia Local de Pego

Continua així ampliant el projecte de Pego CardioProtegit. L’objectiu és que la policia, que normalment arriba primer als accidents, tinga la capacitat d’actuar i, reduir així el temps de resposta per augmentar les possibilitats de mantindre amb vida les persones que pastisquen una parada cardiorespiratòria.

Acció Urgent va començar en 2014 el projecte ‘Pego CardioProtegit’ amb l’objectiu de minimitzar el temps de resposta en cas que es produïsca una parada cardiorespiratòria al municipi. Esta aposta estava avalada per les evidències científiques que assenyalen que les maniobres de reanimació cardiopreventiva més la desfibril•lació en els primers de 3 a 5 minuts després d’una parada cardíaca poden aconseguir unes taxes de supervivència molt altes, de 49 al 75%.

Conscient que la Policia Local de Pego sol arribar en primer a l’escenari d’un accident o d’una emergència, este matí Acció Urgent ha donat al cos un desfibrilador perquè, argumentava la seua presidenta, Tere Lloret, «és importantíssim» que compten amb un aparell d’estes característiques ja que «estan formats» i saben actuar en casos de parada cardíaca. A més, així la policia local se suma als molts pobles que ja compten amb un cos de seguretat amb desfibrilador i contribuïx a disminuir el temps de resposta. Detallava Lloret que el desfibrilador que ha donat hui Acció Urgent els l’ha regalat la Clínica La Pau.

El cap de la policia local, Juan Perelló, explicava que fa temps que estava pendent i, tot i que cada vegada més Acció Urgent i la policia local arriben junts, considera positiu disposar dels desfibrilador per millor la resposta en cas d’emergència.

Enrique Moll, alcalde i regidor de la policia, considera que esta donació augmenta la qualitat en la intervenció sanitària i recordava la policial local no només té la funció de sancionar o controlar, sinó també la d’ajudar en el benestar de la població.

 

2280 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!