Pego es prepara per a celebrar Pinyata

L’enterro de la sardina posarà punt i final a tres caps de setmana carnestoltians a Pego. La de dissabte, 17 de febrer, és una festa que els pegolins i les pegolines estimen molt. Les colles al voltant dels bars i pubs, principalment, s’organitzen per traure pinyates cada vegada més vistoses, com també passa amb les indumentàries individuals i col·lectives. A partir de les 23.30h., des de la plaça de l’Ajuntament, el seguici fúnebre partirà cap al pla de la Font. Cap a les 2 de la matinada està previst que comence el correfocs, enguany a càrrec dels ‘Dimonis Rafolins’ de l’Alqueria d’Asnar.

Carnestoltes PegoSi eres de Pego, segur que estimes la Pinyata! La festa que prendrà els carrers del poble este dissabte, 17 de febrer i amb la que el municipi posarà punt i final a tres caps de setmana marcats per les disfresses. Pinyata o l’enterro de la sardina és la nit assenyalada a Pego per dir-li adéu a la disbauxa, a la desinhibició i les alegries del dia a dia que van associades a Carnestoltes.

Així, A partir de les 23.30h. Pego es cobrirà de dol per enterrar la sardina, presentant cada vegada indumentàries més elaborades, que es poden contemplar al llarg del gran seguici fúnebre que partix des de la plaça de l’Ajuntament cap al Pla de la Font. Una desfilada esta, on les colles formades al voltant dels bars i pubs de la localitat prenen protagonisme perquè són les que donen vida al dol que es respira pels carrers.

P1300816Una vegada la gent arribe al pla de la Font, on una gran foguera anirà devorant totes les sardines elaborades per a l’ocasió, es donarà inici al correfocs de Pinyata. Serà, aproximadament, cap a les 2 de la matinada, quan comence el correfocs de l’enterro de la sardina. Enguany, de nou, a càrrec de la Colla ‘Dimonis Rafolins’ de l’Alqueria d’Asnar.

not5289El correfocs eixirà del Pla de la Font i enfilarà el Passeig Cervantes, Ausiàs March, Carmel Giner, Llavador, Sant Agustí, per a tornar al lloc d’eixida, el Pla de la Font. Des de la Colla ‘Dimonis Rafolins’ de l’Alqueria d’Asnar recomanen a aquelles persones que participen en el correfocs:

– Portar roba de cotó, preferiblement vella, amb mànigues i pantalons llargs.

– Portar un barret amb ales que cobrisca el cap i tapar-se el bescoll amb un mocador de cotó.

– Protegir-se els ulls.

– Portar calçat adequat per poder córrer.

– Obeir en tot moment les indicacions dels membres de la companyia, dels serveis de l’ordre públic i de seguretat.

– Respectar les figures de foc, els seus portadors i els músics.

– Saber on estan els punts d’assistència sanitària.

– En cas de patir cremades, dirigir-se immediatament als punts d’assistència sanitària.

Per a veïns, veïnes i establiments comercials, la colla ‘Dimonis Rafolins’ de l’Alqueria d’Asnar recomanen:

– Retirar tots els vehicles dels carrers per on passe el correfocs.

– Baixar els portals metàl·lics o persianes si se’n té.

– Protegir tots els vidres dels aparadors, portes i finestres amb cartrons grossos a fi d’impedir que l’espurna dels coets produïsca desperfectes.

– Enrotllar tots els tendals exteriors dels habitatges i locals.

– Retirar de la via pública qualsevol objecte que puga dificultar el pas dels actors, organitzadors i participants al correfocs.

En finalitzar el correfocs, tota la gent que participe a la Pinyata pegolina trobarà, al llarg del carrer Sant Agustí, el Pla de la Font i l’Espai Veïnal Antic Institut, a més de a l’interior o exterior d’alguns pubs i bars, barres populars amb música i concerts en directe.

 

2242 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!