S’alliberen al parc natural de la Marjal de Pego-Oliva dos arpellots de marjal, una espècie en perill d’extinció

També van ser alliberats quatre xoriguers, tots ells rehabilitats al centre de Recuperació de Fauna La Granja d’El Saler. L’alumnat del centre Lluís Vives d’Oliva va ser testimoni d’este fet que tan excepcional, sobretot pel que fa als arpellots de marjal, ja que el mascle va ser trobat ferit a la mateixa marjal durant el període nadalenc i ara torna al seu espai, ja recuperat. L‘arpellot de marjal és una espècie catalogada “en perill d’extinció” i a la Marjal nidifica una parella.

20180213_105153Àguila pescadora, xitxarra d’aigua i ara arpellot de marjal. En un breu període de temps, el parc natural de la Marjal de Pego-Oliva està donant a conèixer a la societat pegolina i olivera aus que es troben en perill d’extinció i que troben en este espai tan proper, el lloc idoni per a poder descansar o nidificar durant els seus trajectes migratoris, el que ens dóna un clar exemple de la seua riquesa faunística i de la importància de la seua conservació.

20180213_105736Dimarts, la direcció i la brigada del parc natural de la Marjal de Pego-Oliva, junt amb representants del centre de Recuperació de Fauna la Granja d‘El Saler, l’agent mediambiental de la Generalitat a Oliva, la regidora de Medi Ambient, el regidor d’Agricultura i l’alcalde de Pego, a més d‘alumnes del Centre Lluís Vives d’Oliva, van dur a terme l’alliberament de dos arpellots de marjal, un dels quals va ser arreplegat ferit a la mateixa marjal durant el període de les festes de Nadal, per l’agent mediambiental d’Oliva.

20180213_111954L’arpellot de marjal ferit va ser dut al centre de Recuperació de Fauna ‘La Granja’ d’El Saler, un lloc d’acollida i rehabilitació d’animals silvestres autòctons que per diversos motius (electrocucions, intoxicacions, ferides produïdes per xocs, tirs, etc.) han perdut la capacitat de moure’s amb normalitat en la naturalesa. L’objectiu bàsic d’este centre és, per tant, la recuperació d’estos animals en el mínim de temps possible per a alliberar-los novament en el medi natural.

Dimarts, però, es van alliberar dos arpellots de marjal, una espècie catalogada “en perill d’extinció”, que sol hivernar a zones humides com la de la Marjal de Pego-Oliva.
Informaven des del parc natural que a este aiguamoll han comptabilitzat que nidifica una parella. I, sinó passa res, en breu en seran dos, perquè l’arpellot ferit a l’aiguamoll era mascle, però també va ser alliberada una femella, trobada en una marjal de Castelló.

P1350685Durant este alliberament es van poder veure les clares diferències entre els mascles i les femelles darpellot de marjal. La femella té els colors més vius, és molt més gran i més forta que el mascle, característiques comunes entre les rapaces. Els dos arpellots de marjal van ser alliberats per l’alcalde de Pego, Enrique Moll i l’agent mediambiental d’Oliva, Ximo Miñana, la persona que va dur l’au ferida fins al centre de recuperació.

P1350677Però eixe matí, l’alumnat del Centre Lluís Vives d’Oliva va ser testimoni també de l’alliberament de 4 xoriguers, un rapinyaire que pertany al gènere del falcó. P1350675Una espècie també protegida que es caracteritza perquè mou les ales molt ràpidament i el que li permet mantindre’s de manera estàtica durant bastant temps en l’aire. Els mascles tenen la cua grisa.

 

2375 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!