Pego aprova una moció per a continuar treballant per la igualtat amb el 8 de març com a referent

La moció presentada per l’alcaldia és l’aprovada per la Federació de Municipis i Províncies. El mateix alcalde manifesta trobar-la “light” però explica que davant el consens que va despertar va decidir presentar-la al plenari. El Bloc Compromís es va abstenir al creu que no el text reflectix la realitat actual de la dona.
Dissabte és 8 de març, dia internacional de la dona treballadora, d’ahí que dijous el plenari aprovara una moció a favor de continuar treballant per la igualtat entre homes i dones. La moció la presentava l’alcaldia. El propi Enrique Moll, va confessar que la moció escollida, arribada de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies li semblava “light”, però també correcta i per això l’elevava al plenari. Esta comença recordant que “des què al desembre del 1977 l’Assemblea de les Nacions Unides adoptara la resolució de proclamar el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona, com a homenatge a multitud de dones que van lluitar per aconseguir pas a pas una igualtat amb l’home en tots els àmbits socials, sobretot en el laboral, es commemora eixe dia, la lluita pels drets de les dones i reivindicant la igualtat entre homes i dones”.




Destaca també la moció que “les corporacions locals com a administracions més pròximes al ciutadà, exercixen d’agent dinamitzador per a promoure una societat clarament igualitària, impulsant accions concretes dirigides a la prevenció de conductes discriminatòries i a la potenciació de polítiques actives d’igualtat en tots els àmbits socials”.

Així mateix, reconeix que “fins al moment s’han donat passos de gegant per a la consecució de l’objecte d’esta reivindicació, però no és menys cert que es continuen produint situacions de flagrant desigualtat en tots els àmbits socials, sobretot en el laboral, on les dones tenen molts més problemes que els homes per a trobar un lloc de treball i on els salaris són sensiblement més baixos pel fet de ser dona. També és impossible oblidar les aborronadores xifres de dones víctimes de la violència de gènere”.

Per tot això es proposa al Ple:

“1- Commemorar el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona.

2- El compromís de tots i totes en el treball comú per a evitar tot tipus de desigualtat a través de les institucions que representem, començant per la total incorporació de la dona en els càrrecs de responsabilitat política i social per a garantir una actuació conjunta des de dins de les nostres organitzacions.

3- Considerem que el dret a la igualtat ha d’inculcar-se des de la infància, sent esta l’única forma d’aconseguir que en un futur els homes i les dones convisquen d’una manera igualitària i solidària, per la qual cosa és necessari potenciar la coeducació en l’escola a través de tot el nostre sistema educatiu.

4- És imprescindible que la dona compte amb tots els mitjans per a la seua consolidació en el món laboral a través de les mesures positives des de totes les institucions, com són els Plans d’Igualtat i en particular des de les nostres corporacions locals per a aconseguir una major conciliació amb la vida familiar entre homes i dones.

5- Les Corporacions Locals com a administracions més pròximes a tots els ciutadans i ciutadanes ens comprometrem a realitzar el màxim esforç per a contribuir al desenvolupament d’una forma pròxima i quotidiana, de tots els plans i programes que ens conduïsquen a l’enfortiment d’una societat igualitària i sense discriminacions”.



Des del Bloc Compromís, Conxa del Ruste, manifestava que la moció “va estar aprovada però no consensuada al si de la FVMP”. Dit açò, anunciava l’abstenció del seu grup perquè consideren que és una moció “auto bombo de les legislacions que s’han fet fins ara però que no posa el dit en les coses com per exemple que les pèrdues de competències de l’administració local anirà en detriment dels drets de la dona”. També es denunciava que està desapareixent l’activitat en defensa de la igualtat de la Generalitat perquè el pressupost és cada vegada menor, entre d’altres. Així, considerava el Bloc Compromís que la moció es queda en una desena part del que es deuria defensar. Denunciava que actualment s’estan donant passos enrere i que els acords són “menys encara que un brindis al sol”.



Des del PP, Maite Ferrándiz, denunciava que no deixa d’haver assassinats i comentava que el problema és de legislació. Reconeixia la portaveu popular que molts dels actuals problemes es podrien solucionar amb diners, però “per desgràcia les administracions en estos moments no disposa d’eixos fons per a solucionar eixos problemes”. Preguntava la portaveu popular si el manifest que es llegirà el 8 de març a les 12.30h., és institucional o polític per decidir si acudir o no a l’acte.



Alicia Siscar era l’encarregada d’expressar l’opinió de Ciutadans de Pego. Avançava que el grup anava a recolzar la moció. Siscar manifestava que “ens ha costat molt a les dones arribar on estem hui, conscienciar als homes i a tota la societat que, per arribar on estem hui hi hagut moltes dones que han lluitat molt. Arribat a este molt s’ha d’avançar més”.

L’alcalde de Pego informava que el manifest no és institucional, sinó que és elegit per les Dones Cabal. Pel que respecta al manifest tornava a manifestar que el considerava “light”. Així mateix, incidia que ell no li agrada la distinció de dies per a celebrar.

La moció del 8 de març es va aprovar amb 10 vots a favor (PSPV – CdP – PP) i 2 abstenció (Bloc Compromís).
757 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!