Pego a l’estiu atrau per la proximitat a la platja i per la tranquil•litat

Aquestes conclusions i altres ixen d’un total de 64 qüestionaris, un per dia, aleatòriament realitzats, durant l’estiu passat per a dibuixar el perfil del turista que visita l’oficina de la Tourist Info de Pego i Les Valls. Complementàriament, des de la pròpia oficina s’ha apreciat un augment de visites durant l’hivern, el que confirma una desestacionalització del turisme de la zona. Des de l’oficina de Turisme de Pego i les Valls s’han difós el perfil de turista que visita la zona durant l’estiu. Ho ha fet després de disposar dels resultats de les enquestes que es van realitzar durant l’estiu de 2007. L’objectiu principal aquestes era obtenir informació relativa al perfil de l’usuari de l’oficina d’informació turística, així com les valoracions que aquest concedeix a l’oficina i al municipi. De la mà de Mari Nieves Mayor, la tècnic de turisme de Pego, coneixem que els principals motius i activitats que realitzen les persones que visiten la nostra zona estan relacionats amb el turisme de sol i platja, ja que un 58,4% va assenyalar com una de les seues motivacions principals la platja. Altres atractius que motiven a visitar Pego i Les Valls són el clima, la tranquil•litat del lloc, l’oferta gastronòmica i els atractius culturals i monumentals. Quant a activitats realitzades destaquen, a més d’anar a la platja, els passeigs, les visites a espais naturals i les compres de productes autòctons.

Un 90,6% dels enquestats van manifestar la seua intenció de tornar a visitar Pego, i la puntuació mitjana que han concedit a la satisfacció de les seues expectatives sobre el municipi visitat ha sigut de 8,79 punts sobre 10. Una altra dada molt positiva que s’extrau dels resultats és que un 88,4% pensa tornar al municipi visitat.

“Satisfestes”, se senten a la Tourist Info de Pego i Les Valls després de la qualificació obtesa en les enquestes, ja que la mitjana d’aquesta ha estat de 9,73 punts sobre 10. L’ítem millor valorat ha estat l’atenció rebuda i el temps d’espera. Els usuaris van expressar la seua satisfacció sobre les expectatives generades en l’oficina concedint una puntuació mitjana de 9,79 punts sobre 10, una nota excel·lent.

Quines són les contestacions dels turistes que han estat enquestats? Quin és el perfil de la persona que visita Pego? Doncs el dibuix extret és el d’una persona entre els 36 i 65 anys d’edat i quasi la meitat (47,6%) són titulats universitaris. Solen vindre amb la família (el 49,2%) o la parella (22,2%). S’allotgen principalment en habitatges d’amics o familiars, llogat o en propietat, i hotels. I normalment utilitzen l’automòbil (60,4%) com a mitjà de transport principal en els seus desplaçaments. Els principals mitjans per a l’obtenció d’informació turística sobre Pego i les Valls han sigut l’ús d’Internet i els amics i familiars.

64 han estat els qüestionaris arreplegats i és que des de la Conselleria s’ha establert aquest tipus de mecanisme perquè cada dia es pregunte només a una persona. Tot i això des de la Tourist Info es pregunta sempre la procedència de la persona interessada.

Les enquestes que venen des de Conselleria es realitzen a l’estiu, el que implica que una de les contestacions més comunes quan es pregunta pels motius que duen a la persona a Pego o les Valls siga per la seua proximitat a la platja. Si les enquestes es realitzaren durant tot l’any se sabria amb bastant exactitud si existeix desestacionalització turística a la zona. Des de la Tourist Info, la seua tècnica, a aquest dubte contesta que si que es dóna, ja que han observat “a l’hivern una pujada de visites”.


728 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!