Oficina per a estrangers a l´Ajuntament de Pego

L´associació de Ladys de Monte Pego va inaugurar dilluns de matí un nou servei que s´oferirà al consistori municipal. Es tracta d´una oficina per a estrangers que funcionarà el primer dilluns de mes d´11 del matí a 1 del migdia. Atendran en anglès i alemany al segon pis de l´ajuntament. La població immigrant no para de créixer. A simple vista s´observa quan es passeja pel poble, quan es va a comprar…, comença a establir-se dins la quotidianitat veure en els rostres d´alguna gent trets diferencials que ens indiquen la procedència llunyana d´alguns residents al municipi. Per tant, Pego no és una excepció al fenomen de la immigració.

La iniciativa que ahir s´inaugurava a l´Ajuntament de la localitat, l´obertura d´una oficina per a estrangers, ve de mà d´un grup d´immigrants preocupades per les necessitats d´aquest col•lectiu. L´Associació Ladys de Monte Pego oferirà serveis de traducció d´anglès i alemany els primers dilluns de mes d´11 del matí a 1 del migdia per a facilitar les coses a tots aquelles estrangers que encara no dominen les llengües oficials, valencià o espanyol.

L´ampliació del servei està supeditada a la resposta que tinga entre la població estrangera, la presidenta de les Ladys de Monte Pego, Lucy Argüello, assegura que és possible augmentar la freqüència si hi ha demanda.

La integració és un dels principals objectius de l´associació de Ladys de Monte Pego, que veuen la dificultat de molts residents en aprendre l´idioma del lloc d´acollida. En aquest procés se senten desemparats per la impossibilitat d´una comunicació fluida, és a partir d´aquest fet, que neix l´oficina per a estrangers.

478 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!