Núvol tòxic vora l´autocine de Dénia

Un foc en un solar abandonat ha estat el causant d´una columna de fum tòxic causada per la combustió de pneumàtics i polietilé que pertanyien a la parcel•la del circuit de Karting, actualment tancat. La fumarada es podia observar a diversos quilòmetres de la parcel•la d´origen. Una espessa columna de fum va delatar ahir a les 16:30 hores l’incendi de la parcel•la de l’antic Karting, en les proximitats de l’autocine de Dénia. El foc, que es va iniciar amb uns matolls, prompte va arribar fins al descampat que contenia centenars de pneumàtics en desús per la inactivitat de les instal•lacions d’oci.

D’aquesta manera, junt amb les rodes també hi havia restes de material fabricat amb polietilé (un plàstic utilitzat en llanterneria i construcció), el que ha provocat que l’incendi haja emanat fum tòxic. L’espectacularitat de la fumarada feia observable l’incendi a més de dos quilòmetres de distància, segons alguns testimonis.

Fins al lloc dels fets es van desplaçar la Policia Local, la Guàrdia Civil i els Bombers de la capital comarcal. Tres unitats del parc de bombers comarcal (2 camions nodrissa), reforçats per un hidroavió de la Generalitat van aconseguir controlar el foc, tot i que a les 20 h. els equips d’extinció encara estaven treballant per a evitar que les flames es revifaren. Malauradament, però, aquest matí les flames continuaven vives, a l´espera que els efectius contra incendis arribaren per a acabar les tasques d´extinció.

Els efectius del parc de bombers van haver d’utilitzar màscares per a protegir-se del fum contaminant. Finalment, segons el personal del parc comarcal, la superfície cremada abraça els 8.000 metres quadrats, aproximadament. Segons les fonts consultades, no es van haver de lamentar danys personals. A última hora d’ahir la policia desconeixia quin va ser l’origen que va ocasionar l’incendi.

La zona on es va produir el foc és el terreny que està programat per a instal•lar la depuradora d’aigües residuals, segons fonts municipals. La superfície afectada, segons alguns testimonis i veïns han denunciat està erma i abandonada des de fa temps.
468 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!