Noves mesures preventives front a la grip aviària


En la Marina Alta ja han començat a prendre’s mesures preventives per a evitar que les aus es contagien per la tan temuda grip aviària. Tant en el parc natural de la Marjal de Pego-oliva com en la granja escola de Benissa s’ha decidit tancar les aus domèstiques per a evitar possibles contagis humans en cas d’epidèmia, mentre que a Beniarbeig, l’ajuntament controlarà la salut dels ànecs del riu Girona.

Per a evitar que es convertisca en un possible focus de la malaltia, la direcció de la Marjal ha avisat a les persones que disposen d’aus domèstiques, com a gallines o ànecs, que estes deuen estar tancades.
Açò és així, va explicar el director del parc natural, Vicente Urios, perquè «són les que a l’estar en contacte amb l’home suposen un major risc de contagi». De totes maneres, només s’ha intervingut en tres nuclis xicotets i han sigut poques les aus que han sigut tancades ja que la major part de les espècies domèstiques ja es trobaven baix sostre anteriorment.

A més d’açò, una brigada especial vigila si alguna d’estes espècies salvatges contrau alguna malaltia o si mor. L’observació es realitza controlant els censos de grups dels animals. Si alguna persona es troba aus en esta situació s’envia immediatament perquè siga analitzada, va advertir Urios. De totes maneres, el director de l’espai natural va anunciar que «el perill és prou remot» i que «no hi ha raó per a causar l’alerta». En aquest sentit, va precisar que amb el dispositiu de vigilància es sabrà de seguida si alguna de les aus resulta infectada per la grip.

D’altra banda, igual que han decidit altres granges escoles de la Comunitat Valenciana, la de Benissa ha retirat les aus domèstiques de les seues instal•lacions per a evitar els riscos derivats del virus.
D’esta manera, gallines, coloms, oques i ànecs han deixat d’estar a l’aire lliure per a ser recloses en espais tancats. A ells només tindran accés les persones que s’encarreguen de les seues atencions.


424 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!