Nous moviments en el conflicte del nou hospital comarcal

Després de mesos de durs enfrontaments verbals a través dels mitjans de comunicació entre l’Ajuntament de Dénia i la Conselleria de Sanitat, ahir L’Alcaldessa deianesa, Paqui Viciano, i el conseller Vicente Rambla es van veure les cares. Les mútues acusacions sobre el «bloqueig» en l’inici de les obres del nou hospital comarcal van quedar ahir concloses -o almenys això pareix- a un enteniment entre ambdós administracions que possibilitarà que els veïns de la Marina Alta puguen comptar amb una assistència sanitària en condicions.

L’Alcaldessa de Dénia, Paqui Viciano, va anunciar ahir al conseller de Sanitat que l’Ajuntament ja ha convocat per al 14 i 15 de març als propietaris dels terrenys de Beniadlà per a pagar-los les indemnitzacions per les expropiacions i alçar l’acta d’ocupació. D’esta manera, la socialista va invitar a la Conselleria a autoritzar que «les màquines entren el 16 de març i s’inicien ja els treballs». No obstant, un ple haurà de donar llum verda a l’adscripció de les parcel•les i així, l’Ajuntament podrà cedir els terrenys sense més demora.
Així mateix, L’Alcaldessa junt amb el regidor del Bloc, Manolo Amat, i el gerent d’urbanisme, Juan Frases, van arrancar a Vicente Rambla la promesa d’arribar a un acord amb la Conselleria d’Infraestructures perquè el pagament dels accessos a l’hospital vaja a càrrec d’ambdós administracions, la local i l’autonòmica.

D’altra banda, la conselleria va assegurar ahir als representants locals que durant l’execució de l’ultima fase de l’hospital «s’iniciarà la remodelació de La Pedrera per a convertir-la en un centre sociosanitari» encara que Rambla va revelar que no existeix encara projecte i, per tant, no s’ha estudiat una possible ampliació. També hi ha un compromís per a millorar el centre d’especialitats situat en el carrer Marqués de Campo, molt deteriorat actualment.

No obstant, el conseller Rambla va eludir comprometre’s amb la petició del consistori deianenc per a la construcció d’un nou Centre de Salut. Al dir que s’estudiarà però sense cap termini»,.L’Alcaldessa va exposar al conseller de Sanitat tots els tràmits seguits pel consistori per a la construcció del nou hospital comarcal a Dénia i li va subratllar que «mai hem intentat bloquejar el projecte sinó tot al contrari». Però, a més, Viciano també va confessar a Rambla el seu profund malestar pels desqualificatius personals que el conseller va abocar sobre la seua persona la passada setmana al dir que era una «incapaç».

Sense disculpes, el conseller va mostrar, igual que L’Alcaldessa, la necessitat de fer causa comuna perquè el nou hospital siga una realitat com més prompte millor.
Una entrevista sense testimonis

Després de l’intent fallit de L’Alcaldessa de Dénia, Paqui Viciano, i el seu primer tinent d’alcalde, Pau Reig, d’entrevistar-se amb el conseller Vicente Rambla la passada setmana en un espontani viatge a València, ahir la cita va donar els seus fruits. Després d’una conversació que va durar quasi tres hores, els representants locals i el conseller de Sanitat van arribar a un enteniment perquè les obres del nou hospital comencen com més prompte millor, sense més acusacions. No obstant, els testimonis dels acords no van més enllà de L’Alcaldessa de Dénia, Paqui Viciano, l’edil Manolo Amat, el gerent d’urbanisme, Juan Frases, i el mateix conseller Vicente Rambla. Ni premsa ni fotos. Inclús la presència de fotògrafs dels diferents diaris valencians va molestar el Conseller, que va impedir que els professionals plasmaren la imatge d’una trobada més que important, necessària.


434 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!