Nou cop al sector pesquer tradicional

Les confraries temen que el nou decret es malinterprete i danye la venda de peix fresc. L’Organització de Productors de la Marina Alta afirma que la cocció elimina el risc d’infecció pel paràsit anisaki.
L’Organització de Productors de la Pesca de la Marina Alta, que engloba a les Confraries de Dénia, Xàbia i Calp, ha posat el crit en el cel després de les últimes notícies difoses pels mitjans de comunicació relatives al Reial Decret aprovat pel Govern el passat 1 de desembre sobre les normes de seguretat per a evitar infeccions pels paràsits denominats anisakis. Segons el col•lectiu de pescadors, les malinterpretacions sobre les noves normes de seguretat podrien provocar «un greu perjudici al sector pesquer tradicional» a més que «pot privar els propis consumidors d’una nutrició saludable, ja que el peix del dia és el més recomanable».

En este sentit, els pescadors volen aclarir el contingut del Reial Decret al considerar «errònies» algunes notícies respecte d’això. Les Confraries de Dénia, Xàbia i Calp asseguren que el paràsit «es destrueix tant per congelació com per cocció». Els afectats afirmen que «la congelació és una mesura preventiva únicament per al peix que vaja a consumir-se cru o poc fet, seguint hàbits exòtics importats d’Orient». I segons els estudis, s’ha d’entendre que el peix està poc fet quan la temperatura no aconsegueix en les parts més profundes els 65 graus. No obstant, «qualsevol dels modes tradicionals de cuinar el peix supera eixa temperatura, i per tant és una mesura més que suficient».

L’Organització de Productors també assegura que el paràsit anisaki «apareix preferentment en peixos procedents de l’oceà Atlàntic. En les captures del Mediterrani té una incidència sensiblement menor». En este sentit i per a aclarir qualsevol dubte, els pescadors apunten que el producte fresc del dia que ofereixen «és del Mediterrani i es ven per primera vegada només en llotges pesqueres autoritzades, i sota la vigilància i seguiment continu de la inspecció veterinària, per la qual cosa és un peix perfectament garantit».

Els pescadors de la Marina Alta temen que es consumisca l’aliment congelat «per a estalviar-se dubtes» i perjudicar així el sector pesquer tradicional. No obstant, asseguren als consumidors que «no hi ha cap producte del mar tan segur com el peix fresc del dia, i si es cuina com s’ha fet tota la vida, no hi ha res a perdre i, en canvi, molt que guanyar».528 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!