Ni la protecció de les muntanyes ni subsanació de deficiències de parcel·la mínima.

La tensió va estar present durant el plenari de caràcter extraordinari que va tenir lloc ahir de matí. Van assistir els 9 regidors que composen el govern local però només es van posar d´acord per a aprovar els Estatuts del Consorci Esportiu de la Marina Alta. La protecció de les muntanyes va tenir el vot en contra del regidor d´urbanisme, Eduardo Síscar, la subsanació de deficiències de parcel·la mínima, va comptar amb l´abstenció del grup nacionalista. A la sessió plenària d´ahir van assistir els 9 regidors que composen el govern local de Pego. L´oposició va continuar la línia de l´absència a les sessions. El primer punt a tractar va estar el sotmetiment a informació pública del Pla Especial nº2 del PGOU que es refereix a l´ampliació del sòl no urbanitzable protegit i la classificació del sòl no urbanitzable comú, és a dir, abordava la protecció de les muntanyes. Aquest primer assumpte va aclaparar quasi tota l´atenció de la sessió.

Les negociacions per a arribar a un acord per a tirar endavant el pla de protecció de les muntanyes es remunta a mitjans de 2005. Una comissió de treball composada pel popular Eduardo Síscar, el socialista Andreu Dominguis i el nacionalista Joan Carles Cambrils van consensuar un document amb la finalitat de posar, entre d´altres coses, un límit de cota per a edificar i així protegir el sòl i el desenvolupament mediambiental de la localitat. Ahir però, van ser visibles les discrepàncies entre els tres components de la comissió.
Les grans línies d´actuació proposades per a l´ampliació de l`àmbit del sòl no urbanitzable protegit abracen 6 grans àrees: Muntanya Mostalla propera al terme municipal de l´Atzúvia i la Pedrera; part de la via urbanitzable no detallada de Mostalla; zona propera a Penyalba fins a la CV-715; muntanyes del sòl dotacional d´acampada fins a les partides Mitjanes i Coma; zona de muntanyes fins a la carretera de Sagra, CV-715.

En la seua intervenció, el nacionalista Joan Carles Cambrils va explicar àmpliament el projecte de protecció de les muntanyes i va especificar els motius perquè era necessari dur endavant la proposta.
En el grup socialista, la seua portaveu, Ana Aparisi, va ressaltar l´interès de tots els partits del govern per preservar les muntanyes.

Andreu Dominguis va expressar la seua alegria perquè el Pla Especial havia pujat a plenari.Després d´aquestes intervencions es va procedir a la votació del punt que necessitava de majoria absoluta per a prosperar. Resultat: 8 vots a favor, 1 en contra. Eduardo Síscar, regidor d´urbanisme, va emetre el vot negatiu i va demanar explicació de vot. El popular va explicar que en les intervencions anteriors havia sentit coses que eren certes però que traduïdes al document no es corresponien, al menys, en el que ell va participar. Per això i per altres motius estava obligat a votar en contra.

Després de no superat aquest punt, la tensió, que ja sobrevolava el plenari, es va assentar i es va fer clara i evident en el següent punt, que portava a la taula la subsanació de deficiències de la modificació puntual nº14 del PGOU, el que es tradueix en l´ordenació de parcel·la mínima i tipologia edificatòria en els sectors de Verdales, Benitubes i el Clot.

Aquesta subsanació ha estat realitzada perquè des de la Direcció Territorial de Territori i Habitatge d´Alacant s´havien detectat deficiències en el document remés anteriorment. El resultat de la votació: 6 vots a favor i 3 abstencions, aquestes últimes emeses pels regidors del Bloc. La portaveu del PSOE, Aparisi, va demanar explicació de vot.

Després de diversos plenaris sense poder-se tirar endavant per una o altra absència, finalment, els Estatuts del Consorci Esportiu de la Marina Alta han estat aprovats per majoria absoluta.

La modificació de al voltant de 350.000 euros també estava en l´ordre del dia. Es pretenia redistribuir els diners d´algunes partides en altres assumptes, com és el pagament a alguns proveïdors de l´Ajuntament, tot això no la proposta va tenir 8 vots a favor i 1 en contra, el del regidor d´urbanisme, el popular Síscar.
867 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!