Concentració per a rebutjar la violència cap a les dones

El dissabte 25 de novembre se celebra, a nivell mundial, el dia contra la violència de gènere. Pego, un any més, s´uneix a aquesta condemna. El mateix dissabte, a les 6.30 el Grup de Dones Cabal ha convocat una concentració a la Plaça de l´Ajuntament. Divendres al cinema municipal es projectarà “Tierra de Hombres”. 62 dones han estat assassinades durant 2006. Les xifres són eloqüents per si mateixa. 2 milions de dones són maltractades per les seues parelles a l´Estat Espanyol. Durant aquest any, 2006, 62 dones han estat assassinades pels seus marits, exmarits o parelles. D´elles només 18 havien denunciat les agressions segons les dades presentades ahir per la vicepresidenta del Govern, Maria Teresa Fernández de la Vega.

Altres xifres completen el trist mapa que dibuixa la violència cap a les dones. Algunes dades són positives, altres decebedores. S´han produït més de 40.000 denúncies per maltractaments, 175.000 homes han estat fitxats per maltractaments, s´han dictat 44.000 ordres de protecció en tres años; s´han produït més de 35.000 allunyaments, i més de 5.000 delictes per abusos, assetjaments i agressions sexual.

A punt de complir-se dos anys de l´aprovació, per part de tots els grups polítics del Parlament, de la Llei Integral contra la Violència de Gènere. Aquesta llei pretenia reunir en un únic instrument les mesures necessàries per a prevenir les violacions i assistir i protegir a les víctimes de la violència, i les mesures per a processar, investigar i sancionar els delictes en eixe àmbit. No obstant, des del govern s´ha reconegut, que en l´aplicació de la norma s´han comès “errades”.

Les estadístiques i els estudis assenyalen que tot i els compromisos de la Llei Integral, falten mitjans, recursos i coordinació per a la detecció precoç de la violència de gènere i l´atenció a les víctimes en l´àmbit sanitari.

Davant aquest panorama desolador. El Grup de Dones Cabal, amb la col·laboració de la Regidoria de la Dona, intenta posar el seu gra d´arena amb l´organització de diversos actes al voltant del dia Internacional contra la violència cap a les dones. Divendres es projectarà, a les 10 de la nit, al Cinema Municipal “En tierra de hombres”. El dissabte s´ha convocat una concentració a la Plaça de l´Ajuntament a les 6.30 amb el lema “No a la violència de gènere”.

Els ciris, el globus… enguany seran les figures metafòriques que representen les dones assassinades a mans de les seues parelles, llum i foscor per a representar-ho, a més de poesia per a acompanyar el dol.

A més, el Grup Cabal també s´acostarà als més joves. Dilluns està prevista una taula rodona a l´institut amb el tema “La violència de gènere”. Dues psicòlogues del Servei d´atenció 24 hores per a dones, seran les encarregades de conversar amb els joves. Aquesta activitat ha estat coordinada per la professora de filosofia Elvira Cambrils i per Gregal. Els alumnes també podran veure la pel·lícula espanyola “Te doy mis ojos”, on es retracta de manera impecable la violència cap a les dones.


797 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!