Multen a Josep R. Nadal del Col.lectiu de Defensa de la Terra per la manifestació contra el camp de golf

La Subdelegació del Govern d’Alacant ha sancionat amb 475 € la manifestació celebrada a Pego contra els projectes urbanístics del municipi.

La protesta, que es va desenvolupar pels carrers del casc antic el passat 24 de setembre i havia estat convocada pel Col•lectiu en Defensa del Territori de Pego, no contava amb els permisos pertinents per la qual cosa ha estat qualificada com una falta administrativa tipificada com a greu.

Josep Ramon Nadal, veí de Pego i membre del CDT es va fer personalment responsable de la protesta davant les autoritats municipals i policials per la qual cosa, ara, la sanció ha estat dirigida contra la seva persona. L’activista explicava a Ràdio Pego com havien anat les negociacions amb les autoritats locals, què segons assegura, li van donar permís per a què el col•lectiu es manifestara.

La protesta, que transcorria sota el lema ”Pego 5000 cases i un camp de golf, parem la destrossa”, va transcórrer pacíficament pel casc antic del poble, convocant unes 400 persones provinents de diferents punts de la comarca, i va culminar amb la lectura d’un manifest a la plaça de l’Ajuntament després del qual els assistents es van dissoldre sense cap incident a destacar.

Des del CDT es considera que sancionar la manifestació contra la política urbanística de Pego, a més de suposar un greuge comparatiu amb altres manifestacions i protestes que es fan al municipi únicament amb el permís de les autoritats locals, és també una manera de castigar al col•lectiu i al responsable de la manifestació per les acusacions que es varen vessar, amb noms i cognoms, contra algunes de les persones implicades en el projecte.

Josep Ramon Nadal considera que les declaracions que va realitzar durant el concert en homenatge a Ovidi en qualitat de cantant del grup “la Gossa Sorda” no podien quedar sense càstig, pel que al seu entendre ha hi hagut pressions perquè la Subdelegació del Govern actuara i sancionara la seva persona amb 475€.

Des del CDT es considera que tots som del poble, que no calia posar-se a males i que esta no és la millor forma de fer política. Tot i això asseguren que continuaran dient el que pensen.

Per la seva banda, l’alcalde de la localitat expressava la seva sorpresa davant la sanció però tot i això deixava en clar que l’associació no tenia permís i que fins i tot ni la mateixa associació està enregistrada.

L’alcalde ha volgut destacar la poca representativitat de la protesta que no va ser organitzada segons la normativa.

Sense dubte el detonant de la manifestació convocada pel Col•lectiu en Defensa del Territori i fins i tot el germen de l’organització d’este moviment conservacionista , ha estat el projecte urbanístic Pego Golf.

Presentat per “Inversiones Patrimoniales la Marina SL”, este projecte s’integra dins del PAI Polígon de Serveis projectat en una superfície de 1.8000.000m2 del terme. Concretament el projecte s’alçaria entre Penyaroja i el poble, fitant amb al carretera de Sagra i el polígon industrial de a carretera de denia, fins l’altura de l’encreuament de sorells.

Amb una previsió màxima de 1400 cases, el PAI contempla la construcció d’un camp de golf de 27 forats, un centre d’hípica, hotels i altes infraestructures i serveis. Tot això sobre una superfície que ara mateixa està contemplada al Pla General d’Ordenació Urbana com agrícola o rústica.

En anteriors informacions Ràdio Pego ha fet ressò de les informacions relatives a una possible moratòria urbanística plantejada des del Consell i que obeïa a una recomanació europea centrada precisament en aquells projectes que suposaven una requalificació de terrenys. Esta moratòria va ser qualificada per els portantveus dels grups polítics governants com una mesura adequada sempre que l’objectiu fora el vetllar per la màxima legalitat del projecte.

Aprofitant la visita a la Marjal del conseller de Territori i Habitatge, el popular Rafael Blasco, Radio Pego va voler confirmar la informació relativa a esta possible paralització. El mateix Blasco va eludir un pronunciament sobre la qüestió al•legant falta de dades concretes i malgrat tots els esforços d’esta redacció la mesura no ha estat confirmada des de la conselleria.

Tanmateix, des de l’empresa promotora del projecte José Manuel Zapata expressava al seva confiança i voluntat en que el procediment prospere i que continue fins el final. Zapata explicava que una vegada aprovat el projecte pel plenari municipal ara és ja una iniciativa de l’Ajuntament que depèn de la feina política a la que estan disposats a donar-li tot el seu suport.

Des de l’empresa també s’avançava a Ràdio Pego que el projecte s’adequa als paràmetres de la LUV en cas que finalment fora tramitada segons està llei. Una qüestió que també queda en l’aire doncs el projecte va ser presentat i aprovat abans de l’1 de juliol de manera que en principi s’hauria de tramitar per la vigent LRAU.
341 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!