Gandia té un 50% més de metges que Dénia a pesar d’atendre a menys població.

Gandia té un 50% més de metges que Dénia a pesar d’atendre a menys població
L’hospital de la Safor també supera en 107 el nombre total de llits de La Pedrera.
I es que a la marina Alta són moltes les deficiències que pateixen els seus ciutadans, escoles amb barracons, col•lapse de carreteres i un greu problema sanitari davant l’escassa inversió que des de la conselleria s’ha fet malgrat l’augment notable de població que ha experimentat la comarca en els darrers anys.

Aixa doncs, L’hospital comarcal de La Pedrera, a Dénia, disposa de poc més de la meitat de llits en relació a què existeixen en l’hospital comarcal de la Safor, ubicat a Gandia. Això a pesar que els últims censos de població revelen que la Marina Alta supera ja en nombre d’habitants, i per tant en població adscrita al seu hospital, a la comarca veïna. Estes dades no fan sinó referendar les contínues denúncies de sindicats i partits polítics, que coincideixen a lamentar la situació de falta de mitjans i col•lapse sanitari en La Pedrera.


El president de la Junta de Personal de l’hospital, Artur Royo, va oferir les últimes dades de personal a qui han tingut accés els sindicats. Es corresponen amb els publicats per la Conselleria de Sanitat quan va elaborar el plec de condicions per a la privatització de la gestió sanitària comarcal, en funció dels quals l’hospital de Dénia disposaria d’uns 100 metges, mentre que el de Gandia comptaria amb quasi 150.
En l’actualitat, el cens de la Marina Alta ha superat ja en població total al de la Safor. Amb les últimes xifres oficials, la comarca veïna tindria 151.000 habitants, enfront dels 166.000 de la Marina Alta.

No obstant, les dades que ofereix en la seua pàgina web la Conselleria de Sanitat situen en 263 el nombre de llits en l’hospital Francisco de Borja de Gandia, enfront de 121 del de Dénia. cal matisar que el nombre de llits en el centre de la Marina Alta s’ha augmentat recentment fins a 156 després de reconvertir l’antic saló d’actes en unitat d’hospitalització.

La veritat és que l’hospital de la Pedrera resisteix poques comparacions amb altres centres de la Comunitat. Per això, Royo va al•ludir també a una altra comarca, la Marina Baixa. En este cas, els sindicats no disposen de xifres concretes sobre la dotació de personal, però sí d’un indicador que demostraria que el nombre de metges en la dita comarca supera amb escreix al de la Marina Alta.288 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!