Centenars de persones celebren a Pego el dia internacional del discapacitat.

Teatre, jocs, música y un mercadet completen el programa de activitats de la jornada solidaria organitzat per Obrint Camí, ADIMA i la regidoria de Benestar Social.
Ahir es va viure el “dia internacional del discapacitat” a tot el món per a conscienciar a la societat dels problemes que patinen este col•lectiu i els seus familiars, que inclús reben una descripció pejorativa a la Constitució i que el president del Govern, Rodríguez Zapatero va anunciar que substituirà en la primera revisió que es faça de la carta magna.
A la Marina Alta, El passeig de Cervantes de Pego va acollir ahir a centenars de persones que van acudir a celebrar el dia mundial del discapacitat. La primera hora de la jornada es va dedicar als més xicotets, que van poder gaudir durant tot el matí dels parcs infantils que van disposar al llarg del passeig.

També es va muntar un circuit de la Conselleria de Benestar Social, amb el que es mostrava als xiquets les dificultats que ha de superar un discapacitat cada dia. I és que les barreres arquitectòniques que tenen les persones amb discapacitat són moltes en un municipi. I cada vegada afecta a més persones ja que la mobilitat no es cosa sols de persones que puguen estar en una cadira de rodes, sinó que també afecta a persones majors, embarassades o inclús quan portes un carro en un xiquet.

Les diferents associacions de la comarca que dediquen les seues atencions a la gent que presenta algun tipus de discapacitat van posar a la venda el seu treball en un mercat ambulant situat també en el passeig. Cervantes

No va faltar la música de la dolçaina i el ball, així com dos representacions teatrals, una d’elles interpretada per l’associació de discapacitats Obrint Camí de Pego. La regidora de Benestar Social, la socialista Anna Aparici, va fer una crida als empresaris de la comarca per a col•laborar en la construcció del centre dedicat a la gent amb discapacitat davant de les successives negatives de la Conselleria que va retardant el procés i ja ha traslladat el problema als diferents Ajuntaments de la Marina, que tindran que carregar en les principals despeses de la construcció del centre.
Encara que no ho semble, la sanitat de moment es un Servei públic del que disposa totes les competències la Generalitat i els discapacitats formen part, com qualsevol persona d’aquest sistema, encara que des de fa anys sols reben promeses que de moment no s’han complit.


474 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!