Metges de la comarca s’uneixen per a frenar la precarietat laboral i el col•lapse sanitari


Els facultatius creen un col•lectiu com a mesura de pressió «desesperada» davant de la falta de recursos. Alerten que les llistes d’espera arriben a un any en Ginecologia i a sis mesos en Neurologia.

Els metges d’Atenció Primària que treballen en la Marina Alta han constituït, després de dos mesos de reunions, un col•lectiu que pretén arreplegar el descontent per les condicions laborals precàries a les que s’enfronten dia a dia.

«Metges de la Marina Alta per la Dignitat Professional» és una agrupació formada per més de 30 facultatius del Departament 13 de Salut que volen expressar «la dramàtica situació en què es troba la sanitat» i té com a objectiu «posar en evidència el col•lapse», va apuntar ahir el representant del col•lectiu, Artur Royo. «És una mesura de pressió desesperada enfront de la direcció de gestió de recursos -dependent de la conselleria- perquè no està fent cap esforç per eradicar les carències existents», va assegurar Royo.

Davant de la «sensació d’abandó i desatenció per part de l’administració», el col•lectiu enumera en un comunicat les deficiències sanitàries que pateixen metges i pacients en la Marina Alta. Segons els facultatius, «la quota de targetes assistencials augmenta inexorablement i sobrepassa tots els límits aconsellables per les Organitzacions Sanitàries Internacionals i està molt lluny de ser el que alguns polítics proposen en els seus programes».

Una altra de les carències que arrossega el servei sanitari són les llistes d’espera en les consultes d’especialitats. Segons el representant del nou col•lectiu, «en Ginecologia arriba a l’any i en Pneumologia i Neurologia als sis mesos». Esta situació provoca que en l’últim any «hagen passat fins a tres neuròlegs distints per l’hospital», segons Artur Royo, que afirma que «quan tenen una oferta laboral per a anar-se de Dénia no ho dubten davant de la falta de recursos i el col•lapse que pateix el departament».

«Metges de la Marina Alta per la Dignitat Professional» també va alertar que la conselleria «enguany té menys pressupost que l’anterior per a cobrir les baixes de plantilla durant les vacances d’estiu». Els facultatius lamenten que una zona turística que arriba a duplicar la seua població els mesos estivals «no se substituïsca el 100% del personal que està de vacances» i, per tant, «a l’estiu hi ha menys recursos humans que a l’hivern però amb el doble de persones a qui atendre». En aquest sentit, «un percentatge exagerat de sanitaris, que en alguns centres sobrepassa el 50%, no és substituït en vacances. Tampoc percep cap suplement econòmic quan realitza un treball extraordinari. El perjudici per al pacient en estes consultes massificades és més que evident i els centres costaners veuen agreujada, més si és possible, esta situació».



633 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!