Més de 180 agents de la Guàrdia Civil es desplegaran per la Marina Alta amb l’activació del Pla contra les sostraccions en explotacions agrícoles i ramaderes

Estos comptaran amb el suport dels Llocs limítrofs i unitats operatives de la Comandància d’Alacant, com amb la Unitat d’Helicòpters de la Guàrdia Civil. Este matí el tinent coronel i cap d’operacions de la Comandància, Francisco José Rodríguez, ha presentat el Pla contra les sostraccions en explotacions agrícoles i ramaderes 2015, al saló de plens de l’Ajuntament de Pego.
Davant l’inici de la campanya citrícola la Guàrdia Civil activa el Pla contra les sostraccions en explotacions agrícoles i ramaderes 2015. Un pla que es va posar en marxa per primera vegada en 2013 i que mobilitza, en esta campanya, més de 180 agents de la Guàrdia Civil de tots els grups especialitzats en la prevenció i investigació. A més, estos comptaran amb el suport dels Llocs limítrofs i unitats operatives de la Comandància d’Alacant, com amb la Unitat d’Helicòpters de la Guàrdia Civil.
El Pla contra les sostraccions en explotacions agrícoles i ramaderes ha estat presentat este matí a l’Ajuntament de Pego pel Tinent coronel i cap d’operacions de la Comandància d’Alacant, Francisco José Rodríguez. Este ha sigut introduït per l’alcalde de Pego, Enrique Moll davant la presència de alcaldes/ses, regidors/es, llauradors, representants de cooperatives i organitzacions agràries, policies locals, policies autonòmics i guàrdies civils de la Marina Alta.
Enrique Moll comentava en la presentació de l’acte que de les anteriors edicions del Pla de sostraccions s’havien tret «molt bones conclusions» i desitjava que «tot vaja un poc millor» amb més presència policial, augment del nombre d’efectius i del preu de la taronja perquè els robatoris disminuïsquen, tenint en compte que tot apunta una millora de l’economia.

La Guàrdia Civil dividix la Marina Alta en tres àrees crítiques tenint en compte el nombre de tones de fruita que es comercialitzen: Pego i l’Atzúbia, serien la primera zona. Els Poblets, El Verger, Ondara, entre d’altres municipis de la Rectoria, serien la segona i la tercer àrea inclouria, entre d’altres Pedreguer, Orba i Sagra.
El Pla està englobat en una estratègia d’àmbit nacional per a eradicar este tipus de criminalitat. Destacava molt emfàticament el Tinent Coronel que la sostracció en l’àmbit rural és una «prioritat dins les prioritats de la Guàrdia Civil».

L’objectiu del Pla contra les sostraccions és prevenir les principals amenaces per a la seguretat de les diferents zones de la comarca. Fomentar la confiança de les persones residents i agricultors en les Forces i Cossos de Seguretat i en el desenvolupament de conductes proactives per a la denúncia de les situacions i delictes dels que poden ser víctimes. Finalment, perfeccionar la resposta policial en la seua actuació.
La finalitat del Pla de seguretat és la de profunditzar en l’anàlisi i resposta específica que la seguretat de la comarca demanda; millorar la seguretat real i aconseguir una major percepció de seguretat pels llauradors i residents, i per últim coordinar les forces policials, seguretat privada i, sector afectat de forma que permeten rendibilitzar recursos i derivar les actuacions al Lloc de la Guàrdia Civil competent. Rodríguez incidia en la importància de denunciar per a poder dur a terme el comentat anteriorment.

Recomanava encaridament el Tinent Coronel Rodríguez que si s’està present durant un robatori en la pròpia propietat, que el que s’ha de fer és protegir-se en un lloc segur i no enfrontar-se als lladres. Això sí, quan es detecte gent a la propietat s’ha de telefonar el més ràpid possible a la Guàrdia Civil, al 062.
802 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!