L’últim temporal deixa 84 litres per metre quadrat a Pego

69.6 en el divendres. D’eixos, 54.4 pràcticament en una hora. Eixes pluges van obligar a posposar el concert organitzat per les conqueridores. En previsió, la festa de Sant Miquel es va traslladar al mercat municipal. Els camins rurals estan plens de pedres i la platja de les Deveses tornava a quedar-se menuda.
Les previsions d’AEMET esta vegada sí que es van complir, amb escreix. Una pluja, d’altra banda, molt ben rebuda per la terra en general, assedegada després de tants mesos sense rebre aigua de pluja.

Divendres, en menys d’una hora van caure, segons l’Agència estatal de meteorològia, 54.4 litres per metre quadrats a Pego, entre les 19 i les 20h. Eixe mateix dia ja havien precipitat 15.2 l/m2. Esta tromba d’aigua va provocar que els camins rurals, i alguns carrers del poble, anaren de costat a costat d’aigua i que, una vegada buidats els bancals, els camins amanegueren plens de pedres i grava, arrossegades per la força de l’aigua.

Eixa pluja que es va estendre fins a dissabte per la nit, tot i que el dia va despertar ben clar i brillant, va provocar que la Filà Conqueridores decidís cancel·lar el concert que havia organitzar per acomiadar l’estiu i donar la benvinguda a la tardor. Va estar, segons qualifiquen, “una decisió difícil de prendre per a nosaltres ja que teníem molta gana de tancar l’estiu amb aquest cartell, però no patiu que tornem en ABRIL, en breu anirem informant-vos de la nova data”. A més d’este avanç, publicat al facebook, també informaven les Conqueridores que “tots els que ja teniu l’entrada vos comuniquem que aquestes es faran servir per a la pròxima data”.

Dissabte se celebrava Sant Miquel i com és habitual la gent que viu al Carrer Sant Miquel i rodalies tenia preparades diverses activitats que va haver de traslladar al recinte del mercat municipal.

On també s’ha notat el temporal de pluja i vent ha estat a la platja. Una vegada més la mar ha entrat més del que sol fer-ho a l’estiu a l’arena i, en alguns trams de les Deveses diumenge no es podia caminar per l’arena si no era banyant-se els peus.459 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!