L’Agència de Desenvolupament Local de Creama Pego gestiona més de 72.000 € per a la creació de noves empreses

De les 25 empreses noves que s’han creat en l’últim semetre, 12 han pogut optar a diferents ajudes públiques. Creama Pego les ha ajudades en la seua tramitació. Dels 12 expedients tramitats, 5 corresponen a joves menors de 30 anys.
En l’últim semestre l’Agència de Desenvolupament Local de Creama Pego ha acompanyat, en el procés de creació de noves empreses, a 25 emprenedors i emprenedores. D’eixos nous projectes, Creama Pego ha ajudat a 12 empreses en la tramitació dels expedients per a beneficiar-se de l’Ordre de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació, que regula la concessió de subvencions de foment d’ocupació dirigides als emprenedors. Es tracta d’ajudes als treballadors desocupats que creen llocs de treball a través de l’activitat empresarial independent. El total de les ajudes sol·licitades, el termini de les quals finalitzava el 31 d’agost, han superat el 72.000€, una circumstància que valorava molt positivament la regidora de Creama Pego, Pepa Sendra.

Explicava Sendra que dins les ajudes, depenent de les característiques del sol·licitant, es pot obtenir una quantia o una altra. Dels 12 expedients tramitats, 5 corresponen a joves menors de 30 anys, el quals s’han vist motivats per a inciar el projecte empresarial detectant una oportunitat de negoci en el nostre municipi. 4 han estat dones emprenedores, una d’elles en minusvalia.

La regidora de Creama Pego recordava quin és el recorregut que l’emprenedor que acudix a l’Agència de Desenvolupament Local realitza en la seua companyia. Des de l’Agència de Desenvolupament Local de Creama Pego la informació que s’ofereix als nous emprenedors té la finalitat de propiciar la presa de decisions en la implantació de l’activitat emprenedora, donant informació sobre Formació (motivació per a l’autoocupació), Maduració de la Idea de Negoci (realització conjunta amb l’emprendeor/a del Pla d’empresa), Informació laboral (bonificacions a la SS, informació d’ajudes vigents a la contractació), Informació sobre les Ajudes i Subvencions vigents, entre d’altres.

L’ajuda a Creama Pego és personalitzada. Cada emprenedor rep l’assessorament que necessita, en una o diverses entrevistes. En una primera fase comenta al personal tècnic de Creama Pego la Idea de Negoci i a partir d’ahi establixen un Pla de treball.

Incidia la regidora de Creama Pego en la finalitat de l’Agència de Desenvolupament Local que “és propiciar la presa de decisió en l’implatació de la seua empresa, ajudant-los i recolzant-los en tot moment. No només abans d’obrir, sinó també després, en totes les tasques que estos necessiten”. La formació contínua és un dels pilars bàsics que Creama Pego està fomentant.
528 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!