L’origen de casa del Calapatar es remunta al s.XVI com a part d’un vedat de caça i pesca

Dissabte s’encetà una nova edició de les Jornades Culturals d’Atzaïla, amb la inauguració de l’exposició Dones de la República fent història, una mostra organitzada per Dones de Xirivella en Acció i Aula Violeta. La primera jornada va incloure també la presentació del llibre Diània, paisatges costaners, de Just Sellés. Una obra que recull unes 200 imatges de paisatges marítims i costaners a tot color.


Atzaïla va preparar, amb la col·laboració de la direcció del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva, una visita arqueològica guiada que va tindre lloc ahir de matí, de la mà de l’arqueòleg Ferran Naya. La iniciativa tingué una gran acollida, vora les trenta persones acudiren i tingueren l’oportunitat de conèixer el poblat iber de la Muntanyeta Verda i la Casa del Calapatar. També hi participà en la visita l’historiador Abel Soler, qui va ser la persona que aclarí que la casa del Calapatar, la qual era considerada com un molí, va ser en realitat propietat del comte de Centelles i va ser edificada al segle XVI com una edificació d’abric dins d’un vedat de caça i pesca per a donar cabuda a les festes i caceres.

Escoltem les indicacions de Ferran Naya i Abel Soler al grup de visitants.


Prèviament, el grup havia visitat el poblat iber, al respecte, Naya va fer una descripció exhaustiva de cóm era i de l’entorn històric i geogràfic en el qual es trobava, a més d’explicar la situació de l’actual patrimoni arqueològic de Pego.


Esta sisena edició de les Jornades Culturals d’Atzaïla continuaran dissabte, dia 23, amb la representació de l’obra Pastor Viudo, de Farfullit Teatre. La cita és al teatre municipal, a les 20 de la vesprada. Les entrades tenen un preu de 10€ i estan a la venda a la Casa de Cultura i la Ferreteria Bolufer.

 

1398 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!