L’oficina de turisme de Pego i les Valls millora la nota de la renovació de la Q de Qualitat

L’Ajuntament de Pego continua apostant per la qualitat en el turisme i ho demostra any rere any superant la nota dels anys anteriors. D’altra banda, l’ocupació turística en apartaments ha estat del 90%.
L’any 2009 l’oficina de turisme es va adherir a l’ICTE, Institut per a la Qualitat Turística Espanyola, i va obtindre la Q de Qualitat turística després de passar l’auditoria de certificació. Els dos anys següents 2010 i 2011va passar l’auditoria de seguiment amb bona nota. En 2012, la Tourist Info Pego i les Valls va renovar la Q, demostrant l’excel•lència del servei d’atenció al turista. Una excel•lència que millora any rere any com demostren els successius increments en la nota obtinguda, des del 7,18 de l’any 2009 als 7,95 punts d’enguany.

Una feina ben feta que rep la seua compensació i que “ompli de satisfacció les dos persones que hi treballen a la Tourist Info de Pego i Les Valls”, ens traslladen.

Esta distinció aporta diferenciació amb la resta d’oficines de turisme, ja que és l’única de la comarca que manté la certificació.

Va ser el passat 14 d’agost quan una auditoria externa va valorar la faena que fan la tècnica de turisme i l’informadora turística durant tot l’any per a controlar que es garantisquen els màxims estàndards de qualitat en direcció, acollida i atenció al visitant, aprovisionament de material i màrqueting, així com infraestructures i manteniment de les instal•lacions.

En aquesta avaluació, entre d’altres s’ha valorat l’ampliació de presència en les xarxes socials: Twitter (amb 205 seguidors), Pinterest (fotos), WordPress (notícies), Youtube (amb 9 vídeos de les festes de Pego), i més recentment Wikiloc (per ara, amb dos rutes per la marjal).

Així mateix, informen des de la Tourist Info que, en breu s’actualitzarà la seua pàgina web www.pegoilesvalls.es, que estarà adaptada a tot tipus de dispositius: ordinadors, tablets i mòbils. Aquest projecte està cofinançat pel Patronat de Turisme Costa Blanca.

Una altra notícia que arriba de l’oficina de Turisme són les estadístiques de visites a la mateixa durant el mes d’agost. Estes revelen que dels turistes nacionals, el 35% venen d’algun altre indret de les terres valencianes; el mateix percentatge que els procedents de Madrid. Dels turistes internacionals, un 45% són francesos, confirmant-se la tendència a l’alça registrada a tota la comarca; el 35% són anglesos, i només un 10% són alemanys.

Indiquen des de l’oficina de turisme que enguany s’ha notat un augment significatiu de persones que “ens han comentat que s’han comprat casa recentment a Pego, com a segona residència, i són de Madrid, Bilbao o Burgos, entre d’altres”.

Pel que fa a l’ocupació dels allotjaments turístics, el mes d’agost ha presentat un increment significatiu respecte al juliol, salvant-se així la temporada estival. Els hotels han registrat una ocupació del 60%, els apartaments turístics han arribat a un 90% i les cases rurals han estat al 50%.
569 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!