El portaveu d’Esquerra-Pego denuncia els insults del regidor del PP Eduardo Siscar durant el plenari ordinari de setembre

Siscar va qualificar Ortolà de “moniato” i “mamarratxo” arrel d’una discussió sobre la censura a Ràdio Pego. Siscar assegura que ha estat vetat. Enrique Moll va comentar que ell mai ha anat a expulsar a ningú de la ràdio. En eixe moment, Saül Ortolà va senyalar Siscar d’haver-ho fet. La reacció del popular va estar dir-li “moniato”.
Durant l’últim punt del plenari ordinari de setembre, el de precs i preguntes, les males paraules van tornar a ser protagonistes. La popular Maite Ferrándiz va traure a col•lació un dels temes que més espurnes sol provocar, Ràdio Pego. La pregunta inicial de “quina és la persona responsable de la censura en Ràdio Pego?”, referint-se al perfil facebook de l’emissora municipal, feta per Ferrándiz, va encetar el debat habitual sobre el desig de participació política a l’ens i la presumpta censura, parcialitat i altres similars.

Entre els comentaris que es van fer, el regidor del PP Eduardo Siscar va afirmar que “jo sí que he estat vetat a Ràdio Pego”, al que Enrique Moll va contestar que “jo també he estat vetat i Nadal també ha estat vetat. Jo no he vetat a ningú ni pense vetar a ningú tampoc i no he anat mai a expulsar a ningú del plató de Ràdio Pego”. En aquest punt el portaveu d’Esquerra-Pego Saül Ortolà, assegut entre el públic com sol fer en les sessions plenàries ordinàries, va assenyalar que Siscar sí que ho havia fet. Al que este li va contestar que “eres un moniato perquè dius mentires”, acusant-lo també Siscar de “maleducat”.
Minuts més tard, quan tots els regidors havien fet les preguntes i els precs pertinents, l’alcalde va preguntar si el públic present tenia alguna cosa a dir, al que Saül Ortolà va demanar la paraula. En primer lloc, va reclamar una rectificació al regidor del PP. La reacció d’Eduardo Siscar va estar una altra desqualificació, en esta ocasió utilitzant la paraula “mamarratxo”. Siscar assegurava que Ortolà “estàs acusant a mi d’una falsedat”. Hores més tard el portaveu d’Esquerra-Pego publicava al facebook un retall de premsa publicat a Levante el 29 d’octubre de 2004 on el titular indicava “Los colaboradores de Ràdio Pego piden a Síscar una disculpa pública o que dimita” i com a subtítol “Los afectados rechazan la suspensión de los programas y piden medidas «contra la censura»”.
La contestació del popular va provocar la protesta d’alguns regidors, i un enfrontament verbal amb el regidor Josep Nadal del Bloc-Compromís. Nadal li va demanar a Siscar que “podem parlar sense insultar a la gent”. També que “estàs parlant de pluralitat, però després quan algú diu alguna cosa li dius “moniato” i “mamarratxo””. Josep Nadal també li va dir a Eduardo Siscar que “per la manera que tens de prendre’t les coses Ràdio Pego no funciona”.

Després de l’enfrontament, el portaveu d’Esquerra-Pego, ha pogut fet el prec, per preguntar a l’equip de govern sobre sanejament d’albellons i fumigació contra la plaga de panderoles roges Americanes, “que és el que realment preocupa i afecta a la ciutadania” ha afirmat Ortolà.

692 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!