L’Executiva comarcal del PSPV-PSOE advoca per expandir l’ «esperit comarcalitzador» a tots els municipis de la Marina Alta

La reunió del Comitè comarcal, celebrada el passat divendres, va servir per a presentar els candidats de Pedreguer, Orba, Castells de Castells, Ondara, El Verger i Pego. La Casa de la Cultura d’Ondara va servir com a marc d’ambdós reunions, en les que es va apel•lar a una forta unió i cooperació entre les agrupacions socialistes.
Els socialistes de la Marina Alta van celebrar el passat divendres, 13 de març, les reunions de l’Executiva i del Comitè comarcal. La Casa de la Cultura d’Ondara va servir com a marc d’ambdós reunions en què els socialistes van deixar patent la seua intenció de «fer comarca i d’enfortir els llaços de col•laboració entre els municipis de la Marina Alta, tendint ponts de cooperació i prenent com a punt de partida la unió de les agrupacions socialistes comarcals». Els socialistes agafen com a punt de partida la dita «la unió fa la força» per a constatar que «en un món cada vegada més competitiu, es fa necessari estrènyer els llaços de col•laboració entre els municipis i potenciar la Marina Alta com a marca i expandir la riquesa que tenim en conjunt», en paraules d’un dels membres del Comitè comarcal.
Per a dur endavant esta comarcalització, els socialistes proposen, des de la seua Executiva, «la creació d’un xarxa de recursos intermunicipals». Expliquen que «no es tracta, simplement, de cobrir les necessitats que tinguen uns municipis amb els recursos de què disposen altres, pel simple fet de ser el veí. Sinó que en eixe intercanvi, en eixa col•laboració tots isquen beneficiats», va apuntar l’alcalde de Xàbia, José Chulvi.

Altres membres de l’Executiva, com José Ramiro, candidat a l’alcaldia d’Ondara, va suggerir «la redacció d’un manifest de cohesió entre les agrupacions del PSPV de la comarca que comprenga unes línies d’actuació de base comuna en temes com a Sanitat, Educació, protecció del Medi Ambient o Infraestructures».

L’Executiva socialista té clar, asseguren, que «per a aconseguir la comarcalització, en primer lloc, s’ha de partir de la unió de les agrupacions socialistes». És per això que aposten per la creació d’una base de dades accessibles per a les agrupacions que servisca com a banc d’idees de programa o, a nivell intermunicipal, un sistema de transparència per a compartir informació sobre propostes que s’estan estudiant, comptes, o projectes que poden ajudar a remar en el mateix sentit.
En acabar l’Executiva socialista de la Marina Alta es va iniciar la reunió del Comité comarcal. Hi van participar els candidats socialistes de sis municipis amb una població inferior a 20.000 habitants: Dora Martí (Pedreguer), Miquel Font (Orba), José Ramiro (Ondara), Ximo Coll (Verger), Toni Vaquer (Castell de Castells) i Enrique Moll (Pego). Els van acompanyar els dos alcaldables de poblacions amb un major índex d’habitants: Vicent Grimalt, candidat a l’alcaldia de Dénia, i José Chulvi, actual alcalde de Xàbia.
808 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!