L´excés de collita impedirà que es comercialitze tota la clementina

La calor de la tardor ha accelerat el procés de maduració de la fruita i ha provocat un excés de producció de la clementina. Molta fruita es quedarà penjant dels arbres sense trobar una eixida comercial. Semblant perspectiva està jugant també en contra del compliment de l’acord aconseguit fa un parell de setmanes entre el comerç privat i cooperatiu per a mantindre un preu mínim d’eixida davant dels compradors de la distribució. Continuem parlant d’agricultura en general i dels cítrics en particular perquè la crisis continua instal·lada al sector. D´entrada, el pacte de costos comença a presentar certes fissures. Si bé, la major part de les grans empreses, amb la cooperativa de segon grau Anecoop al cap, aguanten encara el tipus, alguna coneguda firma exportadora ja ha cedit a la pressió a la baixa que exerceixen conegudes cadenes alemanyes de descompte. Les organitzacions agràries, mentrestant, es mostren impacients sobre la falta de resultats pràctics que, de moment, està tenint sobre les seues rendes l’acord comercial.

Per això, han convocat per a demà un acte de protesta. Pretenen recordar així que les coses no han millorat en la citricultura i que l’amenaça d’una desocupació general continua planejant sobre el sector. La situació conjuntural per la que travessa la pròpia dinàmica tarongera no contribueix, no obstant, a millorar les perspectives, sinó tot al contrari. La tardor i l’hivern han sigut, fins fa només un parell de setmanes, més calorosos d’allò habitual, la qual cosa ha accelerat considerablement el procés de maduració de la fruita. Hi ha pressa per traure la mercaderia al mercat abans que siga massa tard.

Per a complicar un poc més les coses, resulta que la collita de clementina, és, tal com ja s’ha apuntat, més elevada del que es preveia, un 15% per damunt dels càlculs inicials, segons certes fonts, de manera que la inquietud torna a ser la tònica dominant, alhora que el tènue optimisme obert per l’acord comercial comença a truncar-se.

618 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!