Les VI jornades de l’arròs bomba de Pego es realitzaran la setmana en què es plantava l’arròs

Així, del 23 al 30 d’abril, en 12 bars de la localitat es podrà tastar una gran varietat de receptes que tenen l’arròs bomba de Pego com a ingredient principal. La nova data per a la celebració d’estes jornades s’ha triat perquè siga un homenatge més al producte estrella de les jornades i de la localitat, l’arrós bomba cultivat al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva. Una data que vol mantenir-se per fidelitzar. Durant les jornades de l’arròs bomba de Pego s’oferiran menús amb un parell d’entrades, el plat principal elaborat amb arròs bomba de Pego, postre i una beguda inclosa. Enguany els preus dels menús variaran entre 12 i 18 euros depenent dels productes amb què es prepare cada plat. Serà necessària reserva prèvia. Durant eixa setmana la Tourist Info i els educadors del parc natural de la Marjal organitzaran rutes per conèixer l’espai de producció de l’arròs bomba.

P1310757Este matí s’han presentat les VI jornades de l’arròs bomba de Pego que enguany, com a novetat, es duran a terme del 23 al 30 d’abril per a retre un petit homenatge als inicis del cultiu de l’arròs al municipi, ja que, explicava el president de l’Associació d’Hostalers de Pego i gerent del restaurant L’OM, Pepe Ruíz, que «és més o menys quan es plantava». Es té també la intenció que esta siga la data definitiva per a les jornades que vindran, per a poder fidelitzar amb els i les comensals.

P1310756La regidora de CREAMA, Comerç, Turisme i Promoció Econòmica, Rosa Maria Ferrer, anunciava que són 12 els bars que participen en esta nova edició de les jornades: Ca Vicent, Vent de Llevant, Casino Bar, Ca Briones, El Moss de Pego, Zorrilla, Rafel, Cooperativa, Saló Fillol’s, L’Om, Llit i Taula i Alejandro’s.

jornades arros cartellUna altra novetat de les VI jornades de l’arròs bomba de Pego és que els menús tindran un preu variable que anirà dels 12 als 18 euros, depenent dels productes que s’usen per a elaborar el plat principal que cada restaurant trie. No obstant això, la gent podrà observar quan es facen públics els menús de cada bar, que alguns tenen el preu invariable de 12 euros.

La setmana que ve hi haurà disponible una graella de menús per poder consultar l’oferta i els preus «perquè cadascú puga elegir», segons anunciava l’Agent de desenvolupament local (ADL) de CREAMA Pego, Alicia Carbonell.

P1310755Recordava Monica Miralles, gerent del Moss de Pego, que al municipi el plat més típic amb arròs és la crosta, però durant les jornades de l’arròs bomba de Pego «quan veus els hostalers el que oferixen veus que hi ha arròs a banda, paella, arròs del senyoret i altres arrossos».

El menú de les VI jornades de l’arròs bomba de Pego inclourà un parell d’entrants, el plat principal, el postre i una beguda, recordava José Dominguis, gerent del restaurant Zorrilla.

«La finalitat d’estes jornades és que la gent isca a menjar eixa setmana arròs, que es vegen els bars i els restaurants plens, perquè durant tot l’any ja fem arrossos, però esta setmana és en conjunt i ens agradaria que es notara que és la setmana gastronòmica de l’arròs a Pego», apuntava Monica Miralles.

P1310769Ressaltava José Dominguis que, sobretot la gent de fora del municipi, ha d’aprofitar per vindre durant la setmana del 23 al 30 d’abril a Pego «perquè és el moment adequat, ja que pots trobar-te tots els tipus d’arròs imaginables en qualsevol tipus de restaurant dins el mateix poble». A més, posava el focus en l’arròs bomba de Pego, en l’element estrella a promocionar perquè, considerava que «és una cosa bona que tenim a Pego i que s’ha de promocionar, intentar fer-lo fort […] perquè realment és un superproducte».

Per complementar estes VI jornades de l’arròs bomba de Pego l’oficina de Turisme, junt amb els educadors i les educadores del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, «organitzaran una sèrie de rutes que serviran perquè, la gent que vinga de fora i no conega la marjal conega també l’entorn on es produïx este arròs i després puga acabar la jornada degustant un plat d’arròs d’allí», explicava la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Maria Ferrer

Recordava que cal fer reserva prèvia per a facilitar la feina als hostalers i les hostaleres. Una idea que reforçava Monica Miralles explicant que «no anem a fer tipus menú, sinó paelles, crostes individuals que te les trauen a la taula i necessitem cita prèvia per a tindre-ho tot organitzat».

3050 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!