Es col·loca l’última teula de la cúpula de la Capella de l’Ecce-Homo

Passades les 12 del migdia s’ha procedit a col·locar l’última teula blava que dóna per completada l’obra de restauració de la cúpula de la Capella del Santíssim Ecce-Homo. Curiosament, esta última fase de les obres va començar un 7 de gener i ha finalitzat un 7 d’abril de 2017. A més, s’ha finalitzat un dia abans del pregó de Setmana Santa. S’han necessitat 12.500 teules i 20.000 forats per revestir de nou la cúpula del temple que té 12 metres de diàmetre, sent una «cúpula de les potents», segons paraules de l’arquitecte tècnic del projecte. Les campanes de la Capella de l’Ecce-Homo i de l’Assumpció han dringat sense parar per expressar l’alegria de la parròquia.

IMG-20170407-WA0002Hui «és un dia històric» és el que afirmava el rector José Daniel Garcia en preguntar-li per la importància de la finalització de les obres de restauració de la cúpula de la Capella de l’Ecce-Homo. Ha estat a les 12.12h., del 7 d’abril de 2017 quan els obrers de CLAVATA SL, col·locaven l’última teula blava per completar la restauració de la cúpula de l’Ecce-Homo. Amb eixe gest es donada per acabada esta obra que, curiosament, es va iniciar el 7 de gener i ha finalitzat un 7 d’abril de 2017, just un dia abans del pregó de Setmana Santa.

CapturaS’han necessitat 12.500 teules i 20.000 forats per revestir de nou la cúpula del temple que té 12 metres de diàmetre, sent una «cúpula de les potents», segons paraules de l’arquitecte tècnic del projecte. Les campanes de la Capella de l’Ecce-Homo i de l’Assumpció han dringat amb força per expressar l’alegria de la parròquia.

not5595Manifestava a l’Informatiu de Ràdio Pego, José Daniel Garcia que esta fita de hui suposa «una gran alegria» i, acte seguit recordava que «després d’un any i mig de que caiguera la cúpula, ja que esta va caure la nit d’ànimes entre l’1 i el 2 de novembre de 2015, i clar, és una gran alegria haver-ho pogut aconseguir i que s’haja acabat definitivament».

Valorava el rector com «anecdòtic que, justament esperant la Setmana Santa s’acabe la cúpula, justament hui, divendres de dolors». Alhora José Daniel Garcia explicava que «des de fa molt de temps havíem decidit que, encara que estiguera la bastida, no hi hauria cap problema per a entrar i per a eixir les imatges en els seus trons i que la Capella funcionaria com tots els anys, especialment en la Setmana Santa i, de forma particular, dijous i divendres sants».

Ens descobria José Daniel que, en el transcurs de les obres de la restauració de la cúpula, es va detectar que la teulada del campanar «està en unes condicions bastant lamentables i s’ha decidit per part de la Confraria que, ara que encara està la bastida col·locada, restaurar també eixa teulada».

P1310366D’altra banda, el rector de la parròquia de l’Assumpció feia recompte de totes les restauracions de sostres o teulades que porta des què està ací i la veritat és que és de rècord, ja que des què és titular ha estat present en la restauració de l’ermita de Sant Miquel, de la llar parroquial, de l’ermita de Sant Josep i, la nit d’ànimes de 2015 també va haver un problema en la teulada de l’Assumpció, i finalment la cúpula de l’Ecce-Homo. Ressaltava, però, que «allò important és que ho hem portat endavant en l’ajuda de la gent, perquè gràcies a la comunitat cristiana que ha treballat moltíssim, i en este cas concret a la Confraria de l’Ecce-Homo, doncs va portant-se avant perquè són molts diners».

Concloïa que es tracta «d’una restauració històrica perquè és la capella del patró del poble i perquè la cúpula té molts segles i ser partícips d’una restauració íntegra d’una cúpula, no es veu tots els dies, en tot cas una vegada a la vida».

2041 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!