Les dones de La Unió es reuneixen a la Marina Alta

Més d’un centenar de dones llauradores o relacionades amb el treball rural es trobaran aquest cap de setmana, per primera vegada, a Calp en la X Trobada de Dones de La Unió, per a intercanviar experiències i alhora conèixer noves iniciatives empresarials agràries i rurals a la Marina Alta. Calp serà aquest cap de setmana l’aixopluc d’un centenar de dones de la Unió que s’arribaran de tots els racons agrícoles i rurals del País Valencià: Castellò, el Maestrat, Vall d’Albaida, Utiel-Requena i Marina Alta. Aquesta trobada, que arriba a la seua desena edició, és de caire anual i té com a objectiu que les dones que es dediquen a l’agricultura, la ramaderia o al món rural intercanvien experiències i coneguen noves iniciatives empresarials agràries i rurals, en aquest cas de la Marina Alta. Alhora aquesta trobada també donarà l’oportunitat de posar en contacte dos grups de dones de La Unió, les del País Valencià i les de Madrid.

Calp ha estat triada per albergar la X Trobada de Dones de La Unió perquè després de què la representat de l’àrea de la dona de La Unió, Anna Cuquerella, visitara diversos pobles de la Marina Alta, en contacte amb el secretari comarcal de l’organització agrària, Carles Garcia, van decidir que seria una bona opció per tal de potenciar l’associacionisme de les dones agràries a la Marina Alta, a més d’intentar buscar noves iniciatives liderades per dones. Cuquerella assegurava sentir-se “molt contenta perquè la Marina ha donat bona resposta en qüestió de dones”.

A més de visitar –si el temps ho permet- diferents iniciatives empresarials dirigides per dones al llarg de tota la Marina Alta, la trobada de les Dones de La Unió d’aquest cap de setmana a Calp també té previst realitzar una sèrie de conferències, entre la que destacava la seua responsable, Anna Cuquerella, la que impartirà Carolina Punset explicant el seu projecte d’agricultura ecològica i l’evolució del mateix a Altea.

Confessava Cuquerella que en qüestió d’agricultura hi ha un estancament “perquè per desgràcies les iniciatives per a les dones agràries són molt poques”, tot i això si es parla d’allò rural “si que pareix que s’haja fomentat un poc més diversificant les seues activitats”. Tot i això la representant de l’àrea de la dona de La Unió enfatitzava que “estic per a dedicar una especial atenció a les joves i els joves i a veure de quina manera podem donar un poc d’aire a esta gent perquè és una llàstima conforme està tot el camp d’abandonat”. I és que Anna Cuquerella voldria veure “de quina manera es pot motivar a la gent jove per a què puguen eixir amb una activitat agrària”.

Un fet ben visible perquè es reflexa en pràcticament totes les estadístiques és que el jovent no vol dedicar-se al camp, segons Anna Cuquerella “perquè no té bons resultats” i és per això que des de La Unió “estem lluitant per veure quines idees noves, quines motivacions podem donar a aquesta gent jove perquè puga dedicar-se al camp”.

Tornant a la trobada de dones de La Unió que tindrà lloc aquest cap de setmana a Calp, Anna Cuquerella expressava que està “molt contenta de la resposta que m’han donat les dones de la Marina Alta”. En estos moments, doncs la representant de l’àrea de la dona de La Unió espera “poder anar a la Marina Baixa i poder també reactivar un poc la comarca”.


550 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!