Pego, Municipi Turístic Familiar

Per segon any consecutiu Pego ha estat elegit pel portal www.viajenfamilia.net, un dels municipis valencians que compleixen els requisits per a ser una localitat turística familiar. El diploma certificant aquest qualificatiu va ser atorgat el passat 3 d’abril a la Fira de Turisme de València. L’ocupació dels allotjaments turístics a Pego, l’Atzúvia i Les Valls ha estat del 85%. El portal www.viajarenfamilia.net ha seleccionat, per segon any consecutiu, Pego com un dels municipis valencians que compleixen tots els requisits per ser considerats com a localitat turística familiar. L’elecció s’ha basat en els equipaments, activitats i serveis que disposa el poble i les possibilitats de desenvolupament del turisme familiar en el seu territori. A Pego, a més de tenir unes instal•lacions esportives, parcs infantils o el parc natural de la marjal, enguany s’afegeixen dues noves rutes de senderisme a les que ja existien: la ruta dels moriscos i la ruta dels cirerers en flor, intentant així “superar” el que ja es té, comentava la tècnica de turisme, Mari Nieves Mayor.

Pego, per tant, està d’enhorabona perquè el portal www.viajarenfamilia.net, una pàgina web que va nàixer per a cobrir una demanda d’oci en família en contacte amb els espais naturals i els destins turístics de vacances, amb una especial atenció a les rutes, els allotjaments i els serveis adaptats als grups familiars, l’ha seleccionat com a “municipi turístic familiar”. Aquest portal, el primer especialitzat en eixe tipus d’oci, va entregar el divendre 3 d’abril en la V Fira de Turisme de València els diplomes de “municipi turístic familiar”. Una fira a la que va assistir la Mancomunitat de Pego, l’Atzúvia i Les Valls.

En aquest acte, en primer lloc, es va fer la presentació de l’Associació per a la promoció del Turisme Familiar de la Comunitat Valenciana-ATURFAM a càrrec de Carlos Ferrís, representant de Turisnat. A continuació, la Secretària Autonòmica de Turisme, Victoria Palau, va fer entrega del diploma als dos nous municipis acreditats d’enguany: Santa Pola i Chulilla. Seguidament, va fer entrega del diploma als 14 ajuntaments que renovaven i que van passar el procés de selecció en anys anteriors, com són Pego, Calp, Biar, Peníscola, Benicàssim, Vinaròs, Bocairent, Moixent, el Puig, Ròtova, Serra, Xàtiva i València.

Tots aquests municipis estan inclosos en la web amb una fitxa del municipi, tenint dret a inserir, al llarg de l’any, les activitats de turisme familiar que desenvolupa cada ajuntament o les empreses de la localitat.

Pego, després d’haver passat el seu primer any amb la certificació de municipi turístic familiar ha notat un augment de visitants en família, sobretot a l’estiu i a Setmana Santa –en període de vacances escolars. De fet, enguany aquesta Setmana Santa, durant els dies que ha estat oberta l’oficina de Turisme de Pego, l’Atzúvia i Les Valls, han passat al voltant d’unes 50 persones al dia per a informar-se del visitable a la zona, el que implica un augment respecte a l’any passat.

I pel que respecta a l’ocupació turística de Pego, l’Atzúvia i Les Valls, la tècnica de turisme, oferia xifres. D’una banda, l’ocupació dels hotels ha estat més bé baixa, de l’altra i contrastant amb l’anterior, els allotjaments turístics i les cases rurals que han arribat a un 85% d’ocupació.


Pego, Municipi Turístic Familiar

El portal www.viajarenfamilia.net ha seleccionat Pego com un dels municipis valencians que compleixen com a localitat turística familiar. L’elecció s’ha basat en els equipaments, activitats i serveis que disposa el poble i les possibilitats de desenvolupament del turisme familiar en el seu territori. El dissabte 5 d’abril s’entregarà el diploma a la Fira de Turisme de València, a la assistirà la Mancomunitat de Pego, l’Atzúbia i Les Valls. (més…)
0 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!