El nou delegat del Consell per Alacant, visita Pego

José Ciscar, exalcalde de Teulada, visitava ahir pel matí el municipi amb l’objectiu d’analitzar amb l’alcalde quins projectes té previst l’ajuntament per a incloure en el Pla Especial de Recolzament a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana o Pla Camps. Abans però el regidor de residus sòlids urbans introduïa la problemàtica de la nova planta de transformació de fems de El Campello. Ahir pel matí, més puntual que qualsevol rellotge, visitava Pego el nou Delegat del Consell a la província d’Alacant i exalcalde de Teulada, José Ciscar. Una visita, aquesta, que s’inclou dins un programa global de visites per tal de conèixer les necessitats de cada municipi de la província d’Alacant. Abans d’abordar aquest tema, però, José Ciscar va signar el llibre d’honor de l’ajuntament de Pego brindant “la col·laboració del Consell en la consecució dels èxits [de la gestió municipal]”.

A continuació el regidor de residus sòlids, el socialista Andreu Dominguis, li preguntava al nou Delegat del Consell pel Pla Zonal 15 referent a la nova planta de transferències de residus sòlids de El Campello i el seu sobrecost. Un sobrecost que repercutiria en el preu actual del que cada ajuntament paga per cada tona de fem. Així, si actualment es paguen 55 euros per tona, amb la nova proposta el preu del transport suposaria que la quantitat s’incrementara entre 22 i 25 euros, arribant a un cost aproximat d’uns 80 euros el transport d’una tona de residus sòlids urbans. La pregunta d’Andreu Dominguis plantejava si es podia tenir alguna solució des de la Conselleria.

Ciscar va exposar que “eixa solució la veig complicada perquè en definitiva tot el que està passant és el desenvolupament d’una llei. D’una llei i d’uns acords que voluntàriament els ajuntaments en el seu dia van prendre i van subscriure en plenari. Jo no sé si aleshores els ajuntaments eren conscients de la magnitud dels acords que estàvem prenent, però en eixe acord ens vàrem vincular, ens vàrem obligar a formar part d’un consorci, a acceptar els estatuts del consorci i a l’acceptar els estats del consorci és quan ens vàrem lligar”. I la solució temporal que donava era “una moratòria”.

Andreu Dominguis va avançar que “la moratòria per al 2009 ja està clara” però el problema vindria l’any següent, si en 2010 la crisi econòmica municipal generalitzada encara continua. Al que Ciscar va contestar que “tots els Plans Zonals i tota la normativa parteix d’una concepció que a la resta d’Europa és el més normal del món i és que el fem qui l’ha de pagar és qui el produeix, que és el ciutadà”.

Una vegada abordat aquest tema que afecta a tota la Marina Alta, la Marina Baixa i la Safor, els regidors de la corporació municipal es van retirar perquè l’alcalde i el delegat pugueren entrevistar-se en privat per a tractar, a grans trets, el tema que havia dut a Ciscar a visitar Pego, això és “quins projectes tenen inicialment previstos per incloure en el Pla Camps” a l’ajuntament de Pego. I és que el darrer dia per a presentar aquestos projectes és el dimarts 28 d’abril. Explicava el Delegat del Consell a Alacant que per tal que siguen acceptats dits projectes “han d’entrar en alguna de les línies que es marquen en el decret llei que regula aquestes ajudes” i sembla que l’esbossat per Carmelo Ortolà quadraria en eixes línies.

El Pla Especial de Recolzament a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana s’ordena en torn a quatre eixos programàtics, d’una banda en l’increment de la productivitat i competitivitat, de l’altra en el suport al sector agroalimentari i al medi rural, també en el manteniment del lideratge en el sector turístic i per últim en el suport a l’accés a l’habitatge.

Les obres seran executades per la Generalitat quan aquestes es corresponguen amb projectes autoritzats a municipis amb una població superior als 10.000 habitants. Pego, compta amb 11.043 habitants i per tant entraria en aquest supòsit. Per aquesta població li corresponen 2.239.514 euros.

Després de la reunió privada amb l’alcalde de la localitat sobre els possibles projectes a dur a terme, però sense avançar res al respecte dels mateixos, José Ciscar, exposava la seua impressió sobre ells explicant que “són infrastructures molt importants per al poble de Pego; totes encaixen plenament en les distintes línies on es poden acollir estes ajudes i el poble de Pego es veurà reforçat en el seu benestar i en la seua creació d’ocupació en el que és el Pla Camps”.

En el Taula Oberta d’ahir dijous l’alcalde, Carmelo Ortolà, el regidor de Residus, Andreu Dominguis i el regidor d’Igualtat d’Oportunitats, Àngel Sendra avançaven quines àrees s’està estudiant projectar en aquest Pla Especial de Recolzament a la Inversió Productiva en Municipis: ampliació d’aparcament públic, augment d’instal·lacions esportives, canvi d’ubicació de l’Ecoparc o la construcció d’un espai on es pugueren ubicar d’una manera fixa les distintes associacions que existeixen al municipi.

Les propostes es coneixeran més detalladament la setmana que ve quan l’eleven a la sessió plenària extraordinària que està prevista que es convoque en breu.

592 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!