L’equip de govern de l’Ajuntament de Pego insta a la unitat durant la diada del 9 d’octubre

Laura Castellà va ser l’encarregada de prendre la paraula durant l’acte institucional i va subratllar que «el 9 d’octubre és un dia per a unir-nos i deixar les diferències a banda, perquè hui és el dia en què tots som iguals» i va confiar en continuar celebrar-lo junts. La Muixeranga enguany va agafar el relleu de Les Dansaires d’Uxola i durant el recorregut va anar formant figures. La Clandestina va posar la nota musical.

p1290125Diumenge Pego no va rebre la visita dels núvols carregats de pluja. Estos es van quedar en la franja litoral. Açò va permetre que els actes programats per celebrar el 9 d’octubre es pogueren desenvolupar com estaven marcats a l’agenda. Així, puntuals, a les 12 del migdia, des de la Plaça de l’Ajuntament va partir la processó cívica fins a la plaça de Jaume I.

p1290131La Clandestina obria la processó, seguida de la Muixeranga de Pego, que enguany ha estat l’encarregada de portar la corona de flors per honorar Jaume I. Així les figures humanes van ser allò destacat del 9 d’octubre institucional d’este 2016 a Pego. Estes es van poder veure al llarg del recorregut i també a la plaça Jaume I després de les paraules de la regidora de Cultura, Laura Castellà.

p1290143Enguany l’alcalde de Pego, Enrique Moll, va cedir la paraula a Laura Castellà així que va ser l’encarregada de dirigir-se al públic present. El missatge que va voler transmetre va ser el d’unitat. Va voler deixar palès que «el 9 d’octubre és un dia per a unir-nos i deixar les diferències a banda, perquè hui és el dia en què tots som iguals» i va confiar en continuar celebrar-lo junts.

A la processó cívica i a l’acte institucional, a diferència d’altres anys, van assistir els regidors i regidores de Compromís per Pego, tot i que ho van fer amb la societat civil que va voler acompanyar l’equip de govern en la processó cívica. A la plaça de Jaume I també va acudir el diputat pegolí Josep Nadal i la sotssecretaria de la Conselleria d’Economia, Conxa del Ruste. A diferència de l’any passat, però, no van assistir els representants del PP.p_20161009_121847
L’acte institucional per commemorar l’entrada a la ciutat de València de les tropes de Jaume I l’any 1238, el que s’ha establert simbòlicament com a naixement del poble valencià, va finalitzar amb una nova actuació de la Muixeranga de Pego i un vi d’honor per a totes les persones assistents.

p1290152

 

1943 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!