Compromís per Pego reconeix el voluntariat d’Acció Urgent amb el II Premi 9 d’Octubre

Pels serveis sanitaris que donen al poble de Pego i que han anat ampliant gràcies al temps que hi dedica la gent que col·labora i es forma a Acció Urgent, un servei sanitari únic a la comarca. D’altra banda, Compromís per Pego, després de l’ofrena floral a Jaume I va reivindicar un canvi de sistema econòmic, per consens o, en el seu defecte, per consens dels valencians i valencianes, «per bastir alternatives que no depenguen de la decisió del govern central i que s’encaminen cap a una sobirania fiscal». També van demanar la reobertura de RTVV amb una nova gestió, més eficient i amb més qualitat. Hi va assistir el diputat pegolí, Josep Nadal.

El primer acte per commemorar el 9 d’octubre a Pego va ser l’organitzat per Compromís, que puntual homenatjava la figura de Jaume I amb una corona de flors. Ariadna Pérez del Ruste va ser l’encarregada de llegir el missatge de la formació en la diada del País Valencià. Este també va apel·lar a la unitat «perquè se’ns escolte, fins i tot a Madrid, perquè no se’ns margine políticament, econòmicament i socialment».

Pérez del Ruste va recordar que «el nostre territori aporta a l’Estat espanyol més recursos dels que rep» i és per això que defensava «que no podem acceptar esta situació d’espoli continue en el temps» per la qual cosa demanava «un canvi de l’actual sistema» i per això «cal generar un consens en la societat valenciana per poder exigir a Madrid un canvi en el finançament i, en cas que les nostres demandes no siguen escoltades, bastir alternatives que no depenguen de la decisió del govern central i que vagen encaminades a la constitució d’una sobirania fiscal, d’un finançament propi».

p1290115
També va apostar secretària local de Joves amb Compromís va reclamar també uns mitjans de comunicació propis i la «reobertura de RTVV amb una nova forma de gestió, més eficient i amb més qualitat, plural i objectiva al servei del poble valencià». Complementada esta amb la tornada al País Valencià de les emissions de TV3 i IB3.

Finalment defensava que «les quotes de refugiats siguen majors en el nostre país, ja que tota persona té dret a tindre refugi i asil en temps de guerra» i apuntava que cal recordar que «fa més de 40 anys també vam ser refugiats». Acabava el seu discurs Ariadna Pérez asseverant que el poble valencià és «un poble noble, digne i amb amor propi, un poble orgullós i fort».

p1290108
L’any passat, pel 9 d’octubre, Compromís per Pego va instaurar lliurar un premi per destacar alguna persona o entitat que destacara pel seu treball envers la societat. Enguany eixe Premi va ser per al voluntariat d’Acció Urgent pels serveis sanitaris que donen al poble de Pego i que han anat ampliant gràcies al temps que hi dedica la gent que col·labora i es forma a Acció Urgent, un servei sanitari únic a la comarca del que Pego s’ha de sentir orgullós, apuntava Víctor Climent, Secretari de Compromís per Pego.

p_20161009_114852Enguany el concurs de paelles i la resta d’actes organitzats per Compromís per Pego per commemorar el 9 d’octubre van comptar amb la presència de la Sotssecretària de la Conselleria d’Economia, Conxa del Ruste i també del diputat pegolí, Josep Nadal que l’any passat va optar per quedar-se a la celebració de la ciutat de València «perquè històricament han passat moltes coses el 9 d’octubre i és una data que cal normalitzar d’una manera pacífica i unitària». En 2016, però, Nadal va considerar que era «important» estar a Pego perquè és dels que creu que la celebració del 9 d’octubre «cal descentralitzar-la» i per tant, «és important que es facen actes i reivindicacions a tots els pobles i comarques del País». També celebrava que «la consciència nacional valenciana estiga creixent al poble de Pego i cada vegada hi ha més gent que s’ho creu. Gent de totes les edats i de diferents partits polítics i per això és important continuar explicant-ho». 

1913 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!