‘En femení plural’, un viatge per les diferents realitats femenines arreu del món

Carmen Sánchez Ruano fa ús de les teles per mostrar dones de molts punts del planeta i ens explica, amb textos complementaris, quin és el seu paper en la seua societat concreta. A més, ‘En femení plural’ també recull part de la seua última obra, ‘Autocoñocimiento‘, on la vulva és protagonista «per a donar-li una altra visió, diferent des d’allò lúdic, d’allò divertit, des de la realitat». La mostra està exposada al Centre d’Exposicions fins el 28 d’octubre.


p_20161007_201147 p_20161007_201326Divendres passat es va inaugurar al Centre d’Exposicions Museu d’Art Contemporani de Pego ‘En femení plural’ una mostra de tapissos amb colors vius i figures femenines ben recognoscibles que ens mostren, principalment, retrats de dones d’arreu del món realitzades per Carmen Sánchez Ruano.

p_20161007_194613Carmen Sánchez Ruano és de Pedreguer i des de fa 4 anys exposa els seus treballs artístics. Es definix com una «autodidacta en el món de l’art» i, des del principi la seua obra «ha estat dirigida cap a les dones», entre d’altres coses per la seua feina, és sexòloga.

p_20161007_193342La necessitat de treballar amb les mans la va dur a crear els treballs que ara exposa. Estos estan fets amb teles perquè, com ella mateixa relata «vaig començar amb la idea del reciclatge, de no tirar res, des d’un element tant femení com són les teles, ja que sempre hem estat entre costures, entre fils i com que era una cosa familiar».p_20161007_194439

Amb eixa base Carmen reflectix «la situació de la dona en cada cultura» i ho fa amb la imatge de cada tapís i acompanyant-la amb textos que ressalten i resumixen la posició de la dona en cada indret que se’ns mostra a través de la figura de tela. Això és el que podem veure en la planta baixa del Centre d’Exposicions de Pego.


 
p_20161007_194345 p_20161007_194401En la primera planta del Centre d’Exposicions de Pego podem veure, en una de les seues seccions, una mostra de l’última exposició completa de Carmen Sánchez Ruano titulada ‘Autocoñocimiento‘ i que «ha de veure amb la representació de la vulva, amb la tela i com d’alguna manera donar-li una visió diferent a una part tan tabú des d’un vessant lúdic, divertit, real».

expo-tapissos
Així ‘En femení plural’ vol enviar un missatge «de consciència femenina per poder desenvolupar-nos d’una manera genuïna», concloïa l’autora, Carmen Sánchez Ruano.

La regidora de Cultura, Laura Castellà confessava haver-se quedat «bocabadada en veure l’exposició» per la feina que hi ha al darrere i pel missatge que ve lligat a cada retrat.

‘En femení plural’ de Carmen Sánchez Ruano es pot veure al Centre d’Exposicions Museu d’Art Contemporani de Pego fins divendres 28 d’octubre. Es pot visitar de dilluns a dissabte de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores.
1860 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!