L’autocine Drive-In és guardonat amb el Premi Especial Comarcal Pepe Miralles de Radio Dénia SER

L’emissora de ràdio va donar a conéixer ahir els noms dels guanyadors dels Premis Notables de l’any 2019, guardons que, amb caràcter anual, pretenen destacar a diferents agents socials per la seua tasca o per la trajectòria.

En el veredicte del jurat, es destaca el fet que l’autocine Drive-In és el més longeu d’Espanya, amb 40 anys a la seua esquena. Aquest cinema per a cotxes, a l’estil americà obrí les portes el 9 de juny de 1979. El propietari, Carles Miralles, sigué el fundador d’un negoci totalment familiar, amb la seua dona, parella en aquells anys, Dolores Reig.

Des dels inicis, el Drive-In ha estat fidel a la seua programació amb sessió doble d’estrenes, acostant als espectadors les pel·lícules més actuals, projectades en una pantalla exterior de 200 metres quadrats. Eixe és, segons Carles Miralles, un dels secrets de l’èxit, tindre la pantalla més gran. Altre fet diferenciador ha estat donar al negoci una visió comarcal.

Durant aquestes quatre dècades, l’autocine ha sabut sobreviure a la desaparició i tancament d’altres autocines i sales cinematogràfiques, i fer front a la pirateria, a l’arribada del sistema digital i de les plataformes online. Fins i tot, Carles Miralles ha dedicat esforços a recuperar alguns cines tancats per a reobrir-los. El Drive-In s’ha mantingut sempre ferm, però, també ha passat èpoques complicades…

Fa sis anys el Drive-In, a instàncies d’una empresa nord-americana, va donar el pas del cel·luloide a digital, moment decisiu en què altres sales de cine no van poder fer front a la inversió que aquesta exigència comportava i van haver de tancar les seues portes. Carles Miralles va apostar pel canvi i el negoci continua, i continuarà, de la mà dels seus fills. 

És per tot això que Ràdio Dénia li ha atorgat el Premi Comarcal Pepe Miralles. La notícia li va arribar a Carles ahir al migdia i l’ha rebuda amb agraïment. Per a ell, el guardó a l’autocine suposa que els Premis Notables han donat un salt comarcal, important des del seu punt de vista.

La família Miralles Reig rebrà aquest premi el 29 de novembre, en la gala dels Notables, que tindrà lloc a l’Auditori del Centre Social de Dénia.

1032 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!