L’Atzúvia dona llum verda al tercer PAI en un mes amb 600 noves vivendes

L’Associació veïnal Gelibre lamenta el “genocidi urbanístic del municipi” que suposa la construcció de 1.500 immobles en plena muntanya. A Parcent veïns i col•lectius protestaran hui contra la construcció de 2.300 noves vivendes.
El PP de L’Atzúvia va donar llum verda dimarts passat a l’últim pla urbanístic previst en este xicotet municipi de l’interior de la comarca. Un mes després que s’aprovaren altres dos programes d’actuació integrada (PAI) en els sectors 1 i 3 de les Normes Subsidiàries de L’Atzúvia -que daten de 1981- amb 700 cases, el ple celebrat dimarts passat «va perpetrar el genocidi urbanístic d’aquest municipi», segons l’associació veïnal Gelibre, amb un tercer pla que preveu 600 noves vivendes en la Moleta.

En este sentit, Gelibre alerta que la construcció de prop de 1500 noves cases junt amb les ja existents en la urbanització el Tossal del Llop, «comportaran cada vegada un consum més desmesurat d’aigua que extraurà de l’aqüífer de Mustalla». I este pou és la unitat hidrogeològica fonamental per al manteniment i provisió de la Marjal de Pego-Oliva. Gelibre es pregunta qui es farà responsable quan l’aqüífer estiga sobrexplotat i el parc natural desproveït.

El col•lectiu critica també que el pla urbanístic recentment aprovat està replet d’irregularitats com que el projecte «fou redactat per l’anterior arquitecte municipal, que va dimitir per motius personals després d’haver sigut portaveu de la promotora davant dels regidors i dels propietaris». Un altre dels aspectes ressenyables en el procés d’aprovació d’aquest últim PAI és que «no s’han contestat les al•legacions presentades» pel que Gelibre creu que «han sigut desestimades però no sabem per quina autoritat, comissió o tècnic».

L’associació Gelibre assegura que no va a quedar-se de braços creuats i demana una moratòria urbanística en el municipi fins que es redacte un Pla General d’Ordenació Urbana.


449 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!