Cap de setmana accidentat a Moraira

Rescaten una xiqueta que va caure en unes roques de difícil accés en el cap de Moraira.
També a Moraira el sostre de la caserna de la Guàrdia Civil s’enfonsa, el que va obligar a desallotjar a diverses famílies. Una xiqueta de 9 anys va ser rescatada ahir pels bombers quan es trobava en unes roques inaccessibles en el cap de Moraira. Els fets van ocórrer en la vesprada del diumenge passat quan la xicoteta realitzava senderisme prop de la cala Llebeig amb els seus pares i quatre persones més, tots ells residents en esta localitat.

Segons van explicar fonts de la Creu Roja de Moraira, la xiqueta es va despistar i es va precipitar a unes roques de molt difícil accés. Per esta raó els seus pares van alertar immediatament la Policia Local del municipi qui va acudir junt amb la Creu Roja per la senda del cap fins al lloc en què es trobava la xiqueta. No obstant, les mateixes fonts van explicar que va ser impossible accedir a ella per terra.

És en eixe moment quan els bombers decideixen arribar fins a la xiqueta amb una “zòdiac” del Club Nàutic de Moraira per mar. Finalment van rescatar la xiqueta de 9 anys qui va ser traslladada fins al port on li esperaven efectius de la Creu Roja de la localitat. Ells mateixos van assegurar que la xiqueta presentava hipotèrmia moderada. A malgrat açò, després de subministrar-li calor, aliments i antigripals, va ser traslladada fins a sa casa en ambulància.

Esta versió dista molt de la que van informar efectius de la Guàrdia Civil d’Alacant en un principi i que ha estat arreplegada per diversos mitjans de comunicació. Segons van explicar el rescat va ser d’una menor amb principi d’hipotèrmia que segons pareix «havia sigut abandonada pels seus amics en un davall d’aigua de la cala Llebeig de Moraira com una broma». La Guàrdia Civil va continuar dient que quan els seus companys van decidir arreplegar-la «els va ser impossible» pel que van haver d’avisar als equips d’emergència.
L’afonament parcial del sostre del quarter de la Guàrdia Civil de Moraira va obligar el passat cap de setmana al seu desallotjament. Els fets van tindre lloc en el matí de dissabte passat, quan per causes que s’investiguen, es va produir el despreniment de part del sostre de les instal•lacions que la Benemèrita té en esta localitat de la Marina Alta.

Cal destacar que en l’aquarterament de Moraira s’estaven duent a terme unes obres de reparació, i després de registrar-se el succés la Guàrdia Civil va donar part als bombers dels fets. Després d’inspeccionar la zona els bombers desplaçats fins a l’aquarterament van decidir que es desallotjaren les instal•lacions davant del perill de nous despreniments. Diverses famílies de guàrdies civils que viuen en el quarter van haver d’abandonar els seus llars i ser reallotjades en altres llocs, mentre que els bombers van tallar el subministrament elèctric per a evitar qualsevol tipus d’incidència. Les pluges caigudes en els últims dies han pogut influir en este afonament. La nit abans es van detectar goteres en l’interior del complex de l’Institut Armat, per la qual cosa es remena la possibilitat que el temporal haja intervingut en major o menor mesura en este sinistre

515 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!